Stalne izložbe na Pomorskom fakultetu u Rijeci

Pomorski  fakultet u Rijeci ugostio je 3 izložbe-Titanic-Carpathia-100 godina poslije, Vojno-pomorska akademija, 1866.-1914. i Divovi mora.

Titanic-Carpathia…100 godina poslije – ovom izložbom Pomorski fakultet u Rijeci pridružio se obilježavanju stote godišnjice potonuća Titanica, nakon čega je izložba dobila i stalno mjesto u hodniku na prvom katu. Posebni naglasak stavljen je na brod Carpathia, čija je posada spasila preživjele s Titanica, te povezanost Carpathie s Rijekom.

Vojno-pomorska akademija, 1866. – 1914. – izložba posvećena dugoj i bogatoj povijesti Fakulteta koji je odgojio neke od najviših časnika, pa i brojne slavne admirale i zapovjednike mornarica više zemalja Srednje Europe, postavljena ispred Dekanata na prvom katu Fakulteta.

Divovi mora – Pomorski fakultet u Rijeci ima čast na svojim zidovima imati originalne kopije serije slika koje je poznati riječki slikar Nevenko Žunić naslikao pod zajedničkim nazivom Divovi mora.

Tel.: +385 51 214 587

E-mail: marija@pfri.hr

Radno vrijeme
Ponedjeljak: od 9 do 15 satiUtorak: od 9 do 15 satiSrijeda: od 9 do 15 satiČetvrtak: od 9 do 15 satiPetak: od 9 do 15 satiNedjelja: zatvorenoPraznici: zatvoreno
Ulaznice i cijene
Napomena: Ulaz na izložbe je slobodan
Radno vrijeme
Ponedjeljak: od 9 do 15 sati Utorak: od 9 do 15 sati Srijeda: od 9 do 15 sati Četvrtak: od 9 do 15 sati Petak: od 9 do 15 sati Nedjelja: zatvoreno Praznici: zatvoreno
Ulaznice i cijene
Napomena: Ulaz na izložbe je slobodan
Kultura
Kategorija kulture: Muzeji, zbirke, galerije
Nastavite čitati

Najnovije objave

Skip to content