Carnival Snowboard Session

U organizaciji Snowboard kluba “Nine” iz Rijeke, po dvanaesti put zaredom, održat će se izuzetno atraktivno međunarodno cjelodnevno natjecanje u snowboardu na Platku, na posebno izrađenom poligonu. Natjecatelji, koji dolaze iz svih dijelova Europe, svojim vratolomijama ostavit će publiku bez daha, a ujedno će morati impresionirati stručni žiri te zaslužiti svoje mjesto na postolju. Nakon natjecanja bit će organiziran koncert te after party.

nedjelja, 12.2.2023. u 14:00 sati – Platak

Platak će u nedjelju, 12. veljače, biti okupljalište snowboardera iz regije. Tamo će se održati 12. Carnival Snowboard Session koji će osim atraktivnog natjecanja, na skijalište iznad Rijeke donijeti dašak Riječkog karnevala. 12. Carnival Snowboard Session okupit će vozače i vozačice iz regije (Austrije, BIH, Hrvatske, Italije, Mađarske, Slovenije, Srbije i Rumunjske) u natjecanju u disciplini slopestyle. Radi se o natjecanju tijekom kojeg natjecatelji izvode skokove i akrobacije prilikom spuštanja. Nagradni fond natjecanja je 1000 eura. Natjecanje je ujedno i Prvenstvo Primorsko-goranske županije u snowboardu. Organizatori planiraju popratni program koji će osim natjecatelja zabaviti i sve okupljene na Platku.

Carnival Snowboard Session, kojeg od svojih početak 2008. godine organizira Snowboard klub Nine, organiziran je u različitim oblicima u centru Rijeke sa željom da se iskoristi vrijeme Riječkog karnevala za popularizaciju sporta. Ovo će biti prvi put da će se CSS održati na Platku, mjestu na kojem je većina snowboardera iz regije napravila svoje prve pokrete na snowboardu. Organizatori, koji na Platku inače organiziraju škole boardanja, željeli su iskoristiti postojeću infrastrukturu na skijalištu ali i uz kombinaciju atraktivnog natjecanja i karnevalskog raspoloženja obogatiti ponudu istog.

Ovogodišnje izdanje Carnival Snowboard Sessiona financijski podupiru Turistička zajednica Rijeka, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Kvarner, Goranski sportski centar i Skijaški savez Primorsko goranske županije. Medijski pokriva KIGO.hr.

Nastavite čitati

Najnovije objave

Skip to content