Zelena Rijeka

Područje Kvarnera poznato je po miješanju sredozemne i submediteranske, a s druge strane planinsko-kotlinske klime. Ovaj spoj mora i gorja omogućuje razvoj vegetativnog bogatstva. Regija je poznata po blagoj klimi, pa se u bližoj okolici nalazi niz lječilišnih centara. Udahnite i vi malo zdravlja, a predlažemo nekoliko šetnica u centru grada i okolici.

U samom srcu grada nalazi se Kazališni park, osvajač nagrade “Plavi cvijet” kao najljepši park u Hrvatskoj, a u blizini su i drugi parkovi kao Park Nikole Hosta za brzinski odmor od gradske užurbanosti.

Prošećite riječkim lukobranom s kojega se pruža pogled s mora na čitavu Rijeku. Popularni Molo longo dugačak je oko 2 kilometra idealan je odabir za sve one s više kondicije, ali i one koji uživaju u laganim šetnjama.

I Trsat ima svoje adute za ljubitelje zelenila – Trsatski park i perivoj svetišta Majke Božje Trsatske s terasasto uređenim vrtovima u kojima se možete opustiti.

Ako je vaš odabir šetnja uz more, predlažemo vam da posjetite obalnu šetnicu koja povezuje Kantridu, Costabellu i Preluk. U blizini počinje i opatijski Lungomare.

Onima s više kondicije i više avanturističkog duha, preporučujemo šetnicu kanjonom rijeke Rječine, a praćenjem markacija može se stići i do Martinovog sela. Markiranu šumsku stazu naći ćete i u obližnjem gradu Kastvu.

Tijekom vašeg posjeta ovome kraju, ako vam je cilj uživanje u netaknutoj prirodi, svakako prelažemo posjet Parku prirode Učka ili Nacionalnom parku Risnjak.

Mreža brojnih biciklističkih staza pružit će vam mogućnost da uživate u svim osjetilima, bez obzira na vrstu podloge, blage ili strme uspone ili različite dužine staza. Biciklistička transverzala ima i pripadajuću mobilnu aplikaciju za jednostavno snalaženje po bicikističkim stazama Rijeke i Riječkog prstena.

Sve informacije o zelenom điru po Rijeci možete potražiti i u našem Turističkom informativnom centru na Korzu.

Nastavite čitati

Najnovije objave

Skip to content