Za sportske tipove

Posjetom Rijeci i okolnim krajevima, ljubitelji sporta zasigurno će doći na svoje budući da im se pruža mogućnost uživanja u netaknutoj prirodi ili pak u specijaliziranim sportsko-rekreacijskim klubovima grada. Upravo su spoj neposredne blizine mora i okolnog gorja kao i blizina različitih sadržaja faktori koje Rijeku čine odličnim odabirom za sportaše.

Ljubitelji trčanja, brzog hodanja ili lagane šetnje doći će na svoje već u samom srcu grada – paralelno s riječkom rivom, proteže se lukobran dugačak 2 km s pogledom na Rijeku s morske strane. Na zapadnoj strani grada smještena je još jedna morska šetnica pogodna za slične aktivnosti – obalni put Kantrida-Costabella-Preluk, koja ima i fitness sprave na otvorenom.

Svima koji uživaju u vodenim sportovima, Rijeka tijekom ljetnih mjeseci nudi niz gradskih plaža, a tijekom cijele godine moguće je plivati u bazenskom kompleksu Kantrida, jednom od naširoko najljepših, koji u svom sklopu nudi i fitness i wellness centre.

Desetak kilometara izvan Rijeke, prema sjeveru, na području Grobnika smješten je i istoimeni automotodrom, a u neposrednoj blizini je i mali aerodrom na kojem djeluje Klub za slobodno letenje „Krila Kvarnera“.

Mreža brojnih biciklističkih staza pružit će vam mogućnost da uživate u svim osjetilima, bez obzira na vrstu podloge, blage ili strme uspone ili različite dužine staza. Biciklistička transverzala ima i pripadajuću mobilnu aplikaciju za jednostavno snalaženje po bicikističkim stazama Rijeke i Riječkog prstena.

Jadran ima jednu od najrazvedenijih obala u Europi, a njegov sjeverni dio posebno je atraktivan roniocima koji vole roniti na podvodnim grebenima i zidovima. U Rijeci djeluje nekoliko ronilačkih klubova čiji članovi će vam pomoći otkriti ljepote podmorja.

Uvala na izlasku iz Rijeke, Preluk, poznata je kao iznimno mjesto za windsurfing zbog pogodnih vjetrova koji na tom području pušu, posebice rano ujutro.

Na svega pola sata od centra Rijeke nalazi se skijalište Platak, jedinstveno po tome što se s njega pruža pogled na more, a zbog brojnih pješačkih i planinarskih staza, vrlo je popularno i tijekom cijele godine.

Park prirode Učka u neposrednoj blizini Rijeke pogodan je za najrazličitije aktivnosti – hodanje, slobodno penjanje, jahanje, letenje, speleologiju…

Za više informacija možete se raspitati i u našem Turističkom informativnom centru na Korzu.

Nastavite čitati

Najnovije objave

Skip to content