Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Opis projekta
Integrirani program „Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine“ bavi se obnovom i stavljanjem u funkciju dva reprezentativna zaštićena spomenika kulture – motornog broda Galeb i Palače Šećerane u sklopu bivšeg industrijskog bloka Rikard Benčić. Program uključuje kreiranje nove kulturno-turističke rute, te znanstveno edukativne i promotivne aktivnosti koje promoviraju projekt i senzibiliziraju širu javnost za kulturnu baštinu.
Po završetku rekonstrukcije i opremanja, objekti će na ukupno 9524,9 m2 imati višestruku kulturnu i komercijalnu namjenu: za stalne muzejske postave, povremene izložbe, kreativne radionice, ljetno kino, tematske konferencije, smještajne kapacitete i niz komercijalnih usluga vezanih izravno za kulturnu baštinu. Nositelj projekta je Grad Rijeka, a partneri su Turistička zajednica grada Rijeke i Sveučilište u Rijeci.

Ciljevi i očekivani rezultati
Projekt “Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine” predstavlja integrirani razvojni projekt temeljen na revitalizaciji i zaštiti reprezentativnih spomenika industrijske baštine na području grada Rijeke i unaprjeđenju upravljanja industrijskom baštinom te zajedno s partnerskim organizacijama ima za cilj stvaranje integralne kulturno-turističke destinacije koja uključuje nove kulturne i turističke sadržaje razvijene u sklopu reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine u zajednički i jedinstveni kulturno-turistički proizvod što doprinosi turističkoj prepoznatljivosti i posjećenosti i održivom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini.

Ukupna vrijednost projekta
Ukupna vrijednost projekta iznosi 81.339.442,05 kn, a bespovratna sredstva EU iznose 68.891.606,18 kn.

Razdoblje provedbe projekta: 1.6.2017.-30.9.2021.

Kontakt za više informacija
e-mail: kultura@rijeka.hr
tel: 051 209 555

www.strukturnifondovi.hr

Nastavite čitati

Najnovije objave

Skip to content