Tri dana u Rijeci

Tijekom trodnevnog boravka u Rijeci, pruža vam se  mogućnost upoznati grad na više načina: od kulturno-povijesne tradicije grada, prirode, do zabavnog života i bogate gastronomske ponude, a imate dovoljno  vremena i za kratki izlet do riječke okolice. Donosimo nekoliko prijedloga za tri nezaboravna dana u Rijeci:

Svakako odvojite jedan dan za centar grada, a kako su zanimljivi sadržaji velikim dijelom smješteni u samom u centru i njegovoj neposrednoj blizini, u kratko vrijeme  možete  „obaviti“ dobar dio obilaska. Šetnica Korzo najbolji je početak za riječki đir, jer radi se o žili kucavici grada, a mnoge znamenitosti su na par koraka dalje –  uz nezaobilazan simbol grada, Gradsku uru, u blizini su i  Stendarac, katedrala sv. Vida, arheološki park, stara gradska vrata, Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije s pripadajućim zvonikom, popularnim “Kosim tornjem”… U blizini je smještena i većina riječkih muzeja i zbirki. Dok ste u centru, nemojte nikako zaobići Placu – glavnu gradsku tržnicu.

Jedan dan svog boravka mogli bi posvetiti šetnjama – lukobran Molo longo pruža najbolji pogled na grad s mora. Iako se do Trsata može vrlo jednostavno doći i autobusnom linijom 2 iz centra grada, poseban je doživljaj prijeći svih 561 trsatskih stuba prije odmora u prirodnom hladu Trsatskog kaštela. Ako vam sva ta šetnja nije dovoljna, posjetite zvjezdarnicu u Astronomskom centru Rijeka, ali možda ipak najbolje autobusom (linija 7a) ili taxijem jer je smješten na istočnom dijelu grada.

Posjetite i susjedna mjesta – osjetite opušteni šarm Kastva, prošetajte poznatom opatijskom šetnicom Lungomare, osjetite adrenalin na Automotodromu Grobnik, osjetite šarm Voloska… Ako ste ovdje u ljetnom periodu, svakako posjetite jednu od riječkih plaža, a plivanje ne mora biti nemoguće ni kada je hladnije uz jedan od najljepših bazenskih kompleksa u Europi – bazene Kantrida.

Za cijelo vrijeme boravka, možete birati između niza restorana i konoba, isprobavati lokalne, klasične ili pak egzotične specijalitete. Klubovi i kafići, kazalištaart kino ili multipleks mogu biti vaše večernje opcije.

Savršeni suputnik tijekom vašeg boravka u Rijeci bit će jedna od riječkih mobilnih aplikacija. Rijeka ima besplatni bežični internet na nekoliko frekventnijih lokacija pa korištenje mobilnih aplikacija neće biti skupo iskustvo. Za više informacija tu je naš Turistički informativni centar.

Nastavite čitati

Najnovije objave

Skip to content