,

Tradicija, autentičnost i po mnogočemu posebnost WINE EnoGASTRO Vip Eventa

Tradicija koja traje u kontinuitetu sedmu godinu, uz do sada organiziranih 27 autentičnih i po mnogočemu posebnih evenata diljem Hrvatske, se nastavlja. I u 2023. godini biti će ovo za HoReCa sektor nezaobilazni događaj!

Prvi ovogodišnji WINE EnoGASTRO VIP Event „poteći će” 01. ožujka iz – za organizatora – vrlo posebnog grada Rijeke gdje će u hotelu Bonavia Plava Laguna od 13 sati započeti sedmu godinu evenata.

 

Nikada veći broj izlagača (55), iznimno veliki interes gostiju (više od 350 prijavljenih a još su dva dana do eventa), izuzetno bogat, vrlo poseban i drugačiji program nego li je to bio slučaj do sada najave su ovogodišnjih edukativnih evenata.

 

Goste će domaćin Dantes i Ricerca Mercato od 12.30 sati dočekati pićem dobrodošlice likerima Fiuman i Fiumanka kvarnesrke tvrtke Suza te vrhunskim pjenušima tvrtke Radgonske gorice. Nakon toga gosti će moći uživati u druženju i raznim delicijama te iznenađenjima partnera -izlagača.

 

Otvorenje događaja je u 13 sati kada će se obratiti zamjenik župana Primorsko-goranske županije gospodin Petar Mamula, gradonačelnik Grada Rijeke gospodin Marko Filipović, zatim direktorica turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov te direktor turističke zajednice grada Rijeke i predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije Emil Priskić. Oni su ujedno i partneri i potpora ovom vrijednom edukativnom događaju.

Iznimno bogat program mnogobrojnih predavanja i radionica započinje u 13:45 sati, a sudeći prema interesu te shodno riječima organizatora prostor od 80 sjedećih mjesta biti će malen.

 

Radionice započinju predstavljanjem kastavske belice pod nazivom Belica – od zaboravljenog do vrhunskog vina koju vode emninentni stručnjaci Dejan Rubeša OPG Plovanić vina, enolog dr. Tomislav Pavlešić i poznati sommelier i ugostitelj i vlasnik Kastavskog hotela Kukuriku Nenad Kukurin. Radi se o degustacijskoj radionici u kojoj će Belica biti sljubljena s kvarnerskom delicijom.

Nakon toga slijedi radionica Digitalni marketing u turizmu i ugostiteljstvuKako biti hit na društvenim  mrežama koju vodi mlada direktorica Riječke marketinške tvrtke Loftis.

Nakon navedene radionice imati ćemo po mnogočemu vrlo elitnu govornicu i degustacijsku radionicu pod nazivom Mira i tri mušketira za koju vlada ponajveći interes. Tko su ti mušketiri i hoće li doista biti: Svi za jednog, a jedan za sve – saznati ćemo na radionici!

Prvu seriju radionica zatvara poznati Franckov barista. Osvajač brojnih nagrada World Barista Championship-a, Josip Novačić, održati će predavanje na temu Arabica vs Robusta – Sve što treba znati o kavi.

 

Od 16 sati na rasporedu je pauza uz druženje s izlagačima te velika gastro edukacijsko degustacijska prezentacija kada će posjetitelji imati priliku kušati mnogobrojna vina sljubljena s gastro ponudom prisutnih izlagača. Ukusno pripremljene zalogaje tvrtki Marfish, Pik Vrbovec, Šuškavci i Dukata  pripremiti će i prezentirati vrhunski Chefovi kuhari Saša Began iz restauranta Foša iz Zadra i Stiven Vunić chef i vlasnik konobe Zijavica, chef Marko Lučić iz PIK Vrbovec i a Šuškavci dimljene delicije pripremati će team kuhara hotela Bonavia Plava Laguna na čelu sa Igorom Lesicom, vinari će pak reći nešto više o posluženom vinima – Radgonske gorice, Vina Prelac, Matić Vina, Ščurek wines i Degrassi, dok će cjelokupna prezentacija biti pod dirigentskom palicom ranije spomenutog Jure Andrijaševića i gospođe Mire Šemić.

 

Sommelier WSET 3 razine, karizmatični Jure Andrijašević kojega često opisuju kao ljubitelja, predavača i promotora svega što ide u čašu i oko nje, od 18 sati nastavlja program edukacijskih predavanja degustacijskom radionicom pod nazivom Zlatne perle – Pjenušava renesansa Radgone.

Moć gostoljubivosti i stjecanje lojalnosti gosta dočarati će nam Sanja Krmpotić, konzultantica u ugostiteljstvu i hotelijerstvu koja s velikom strašću i emocijom nastoji unaprijediti hrvatsku eno-gastro scenu već dugi niz godina.

Slijedi nam kratka radionica također usko povezana s gostima Vaših objekata te će nam tako Ivan Boban predstaviti Važnost odabira dobre glazbe u hotelima i ugostiteljskim objektima.

Zatim nastupa duet sastavljen od zaljubljenika u masline. Deni Červar i Andrea Brečević svoje će osebujno znanje iz proizvodnje maslina podijeliti gostima i provesti ih kroz edukativnu degustacijsku radionicu Primjena ekstra djevičanskog maslinovog ulja u gastronomiji.

U posljednjoj radionici sudionici će imati priliku upoznati se s Brewtigom – riječkom tvrtkom za veleprodaju i maloprodaju hrvatskog craft piva. Kroz radionicu “Pivski vodič kroz Hrvatsku” gosti će imati priliku degustirati neke od najkvalitetnijih i najpopularnijih craft piva iz raznih hrvatskih regija, kroz specifične korake korištene u profesionalnom BJCP suđenju kvalitete piva.

 

Nakon mnogo kvalitetnih radionica i stečenog znanja ponovno nam je na rasporedu veliko druženje s izlagačima, predviđeno za komunikaciju, upoznavanje, degustiranje, poslovno povezivanje i mnoge druge svrhe. U 21:30 izlagački prostor se zatvara, nakon čega predstoji zahvala uzvanicima od strane tima Wine EnoGastro Vip Event-a.

 

Posebnost događaja ogleda se i u činjenici da je organizator i u 2023. godini u suradnji s brojnim partnerima i izlagačima svojim uzvanicima omogućio potpuno besplatno sudjelovanje:

  • besplatan ulaz za uzvanike,
  • besplatno korištenje čaše (bez kaucije i bonova),
  • besplatne degustacije, predavanja, radionice i edukacije,
  • besplatne enogastronomske edukacije i prezentacije – Cooking show.

 

Ovaj vrlo kvalitetni projekt ima veliku potporu Hrvatske turističke zajednice, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, TZ Kvarnera i TZG Rijeke i Obrtničke komore Primorsko-goranske županije kao i nekoliko općina, gradova i turističkih zajednica sa područja Primorsko-goranske županije dok su pokrovitelji projekta Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.

 

Više informacija o samom događaju, programu i predavačima možete pronaći na web stranici  dantes.biz i na društvenim mrežama organizatora Wine EnoGASTRO Vip Eventa.

Prijave za sve aktere HoReCa sektora (restoratere, hotelijere, ugostitelje, veleprodaje i distributere hrane i pića, specijalizirane trgovine,…) za besplatno sudjelovanje na konferenciji primaju se isključivo na info@dantes.biz

Nastavite čitati

Najnovije objave

Skip to content