Turistička zajednica grada Rijeke i Gastronaut pozivaju ugostitelje grada Rijeke da kandidiraju svoje objekte za titule Riječkih gastronomskih luka 2025.
Projekt Riječke gastronomske luke je pokrenut 2022. godine s ciljem povezivanja ugostiteljskih objekata u zajedničku priču s marketinškim potencijalom; izgradnje gastronomskog brenda u sklopu brenda grada Rijeke kao lučkog grada; podrške u profiliranju ugostiteljskih objekata s ciljem dizanja ukupne kvalitete i prepoznatljivosti ponude destinacije te omogućavanja gostima da što jednostavnije pronađu gastronomske luke koje mogu najbolje zadovoljiti njihove specifične želje i potrebe. Provodi ga Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji s riječkom tvrtkom Abisal, Gastronaut. Prošlogodišnja obrazloženja titula Riječkih gastronomskih luka, možete pogledati ovdje. Riječke gastronomske luke su po kategorijama prezentirane na stranicama Visit Rijeka, a sastavni su dio marketinške komunikacije Turističke zajednice grada Rijeke te im je omogućeno sudjelovanje u ciljanim i tematskim promocijama.
Pod brendom Riječke gastronomske luke, ugostiteljima su u 2025. godini za kandidature na raspolaganju:
- Luka lokalnih namirnica
- Ribarska luka
- Dnevne luke
- Veganska luka
- Barbeque luka
- Luka za vinske entuzijaste
- Poslovna luka
- Romantična luka
Obiteljska luka - Luke posebnosti
Luke okusa drugih zemalja
Više o kriterijima za pojedinu Riječku gastronomsku luku potražite OVDJE.
Restorani koji smatraju da zadovoljavaju kriterije za neku Riječkih gastronomskih luka 2025. ili žele zadržati titulu stečenu u prošloj godini, mogu ispuniti obrazac za kandidaturu.
Svaki se ugostiteljski objekt može kandidirati u do tri kategorije luka uz argumente i obrazloženja prema traženim propozicijama, koje provjeravaju i potvrđuju organizatori projekta.
Rok za prijavu ugostitelja je 05. ožujak 2025. s time da ugostitelji koji tek planiraju uskladiti ponudu s propozicijama pojedinih luka, do tog datuma mogu zatražiti produžetak roka od tri tjedna.
Kako je Kvarner proglašen Europskom prijestolnicom gastronomije 2026. Rijeka i Riječki prsten se pripremaju za niz dodatnih promocija jela s lokalnim namirnicama i tradicijskih jela u restoranima.