Novosti za iznajmljivače

Obavijest o provođenju brzih antigenskih testiranja za turiste

Na službenim stranicama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ https://www.zzjzpgz.hr objavljena je informacija kako se od petka, 06.08.2021. godine kreće s provođenjem brzih antigenskih testiranja za turiste po cijeni od 40,00 kn.

Turisti se kao i do sada mogu testirati u ispostavama Nastavnog zavoda u Opatiji, Crikvenici, Krku, Cresu, Malom Lošinju, Rabu i Delnicama, te u sjedištu Nastavnog zavoda u Rijeci (na adresi: Krešimirova 52a, Rijeka).
Pravo na korištenje navedenih testova imaju turisti koji posjeduju voucher ili potvrdu iz sustava eVisitor o ostvarenom noćenju kojim mogu dokazati da su u komercijalnom smještajnom objektu boravili najmanje 3 noći. Potvrdu o boravku turisti mogu dobiti u objektu u kojem borave (hotel, kamp, objekt u domaćinstvu itd.).

Odluka Vlade RH o uspostavi nacionalnog sustava za izdavanje EU digitalne COVID potvrde: https://mint.gov.hr/vijesti/vlada-donijela-odluku-o-uspostavi-nacionalnog-sustava-za-izdavanje-eu-digitalne-covid-potvrde/22503
Građanima će sve potrebne informacije, upute i podaci o izdavanju i svrsi EU digitalnih COVID potvrda biti dostupni putem mrežne stranice koja će se redovito ažurirati:
www.EUdigitalnaCOVIDpotvrda.hr

Izdavanje EU digitalnih COVID potvrda možete zatražiti:

– putem službenih stranica stranica www.eudigitalnacovidpotvrda.hr
– putem portala e-Građani odabirom područja ZDRAVLJE iz kataloga usluga (odabirom e-Usluge EU digitalna COVID potvrda te se dalje prate koraci prijave)
– ili u poslovnicama HZZO-a, uz predočenje identifikacijskog dokumenta

INFORMACIJE I AKTUALNOSTI VEZANO UZ COVID-19

Na službenom web portalu www.kvarner.hr ažurirane su i objavljene sve informacije i aktualnosti vezane uz COVID-19.

HR: http://www.kvarner.hr/turizam/planirajte_putovanje/Korisne_informacije/Savjeti_za_turiste  
ENG: http://www.kvarner.hr/en/tourism/plan_a_trip/Useful_information/tips_for_tourists
D: http://www.kvarner.hr/deu/tourismus/Planen_Sie_Ihre_Reise/Nutzliche_Informationen/Tipps_fur_Touristen
I: http://www.kvarner.hr/it/turismo/pianificate_il_vostro_viaggio/Informazioni_utili/consigli_per_i_turisti

INFOGRAFIKE: https://we.tl/t-rXIJftq2cl

Projekt “Safe stay in Croatia”

S ciljem brendiranja Hrvatske kao sigurne destinacije, Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica pokrenuli su projekt dodjele oznaka sigurnosti – “Safe stay in Croatia”.
Oznaku “Safe stay in Croatia” za svoje će objekte moći dobiti svi oni koji se obvežu na poslovanje sukladno posebnim uputama i protokolima koje je u posebnom dokumentu propisalo Ministarstvo turizma i sporta (mogu se pročitati na stranicama safestayincroatia.hr kod prijave za oznaku).
Oznaka se može dobiti na sljedeći način:
Zainteresirani turistički dionici (ugostitelji, pružatelji usluga smještaja, turističke agencije…) prijavljuju se na stranici www.safestayincroatia.hr gdje ispunjavaju sve potrebne podatke i prijavljuju se za oznaku. Po prihvaćanju svih uvjeta i propisa za dobivanje oznake, nakon što Ministarstvo turizma i sporta verificira prijavu, prijavitelj će dobiti potvrdu o odobrenju zahtjeva za dobivanje oznake.
Po dobivanju potvrde Ministarstva turizma i sporta da je zahtjev prihvaćen, prijavitelji će dobiti oznaku “Safe stay in Croatia” u digitalnom obliku, a naljepnicu u fizičkom obliku moguće je preuzeti u lokalnoj turističkoj zajednici koja djeluje na području na kojem se subjekt nalazi, odnosno gdje pruža usluge u turizmu (isključivo iz predočenje potvrde Ministarstva turizma i sporta da je zahtjev prihvaćen).
Za sve detalje, upute i sl. vezano uz projekt Safe stay in Croatia dostupna je adresa elektroničke pošte prijave.safestay@mints.hr.

Kako bi doseg ove kampanje bio što veći, Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica provest će i sljedeće aktivnosti: realizacija promotivne kampanje, izrada internetskih stranica kao središnjeg mjesta za informiranje javnosti o sigurnosnim protokolima izrađenim kroz Projekt koje će biti prevedene na 8 stranih jezika, popis subjekata kojima je dodijeljena oznaka usklađenosti, izrada 7 protokolarnih video materijala koji će se koristiti za kampanje na domaćem i stranom tržištu, izrada protokolarnih poklona za predstavnike medija te izrada i dostava oznake usklađenosti.

Nacionalni Priručnik za siguran boravak u Hrvatskoj možete preuzeti putem sljedeće poveznice: Priručnik za siguran boravak u Hrvatskoj

PCR testiranje na COVID-19

Sjedište NZZJZ PGŽ, Krešimirova 52a, Rijeka
tel: 051 554 803
mail: mis.kancelarija@zzjzpgz.hr
Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote od 8,00 do 12,00 sati ispred glavnog ulaza u sjedište NZZJZ PGŽ

KBC Rijeka, Klinički zavod za kliničku mikrobiologiju, Krešimirova 42 (ispred ulaza u Hitni trakt)
PCR testiranja uz plaćanje. Cijena testiranja: 490,00 kn.
Narudžbe se primaju svakog dana do 15 sati na 051 658 844 ili pcr-covid@kbc-rijeka.hr.
Radno vrijeme: svakog radnog dana i vikendom od 08.30 do 09.30 i od 12 do 13 sati

Brzi antigenski test na COVID-19 i serološki test na prisutnost antitijela
Brzi antigenski testovi provode se u ispostavama Doma zdravlja Primorske-goranske županije (ispostave u Rijeci, Opatiji, Crikvenici, Delnicama, Krku, Cresu-Lošinju, Rabu).
Svi zainteresirani mogu se javiti na mail rapidcovidtest@domzdravlja-pgz.hr u kojem moraju biti navedeni sljedeći podaci: ime i prezime, mjesto i adresa boravišta te broj telefona.
Po zaprimanju maila, djelatnici Doma zdravlja Primorsko-goranske županije u najkraćem mogućem roku kontaktirat će korisnika te će dogovoriti mjesto i termin testiranja.
Testiranja se vrše u idućem periodu:
Ponedjeljak – petak: 07:30 – 14:30 (pauza od 11:00 – 11:30)
Nalazi testiranja dostupni su nakon 30 minuta.
Cijena testa je 150 kn (plativo u gotovini na mjestu testiranja).
Za provedbu testiranja pripremljeni su upitnici na engleskom, njemačkom, talijanskom i slovenskom jeziku.
Dom zdravlja PGŽ organizirao je mogućnost testiranja i subotom u Rijeci u ordinaciji makrocentra na Zametu (suteren) na adresi Bože Vidasa 16a od 9 do 11 sati.
Svi zainteresirani prethodno se moraju najaviti na mail rapidcovidtest@domzdravlja-pgz.hr u kojem moraju biti navedeni sljedeći podaci: ime i prezime, mjesto i adresa boravišta te broj telefona.
Dom zdravlja Primorsko-goranske županije provodi i serološki test na prisutnost antitijela na virus COVID-19.
Serološki test provodi se u sjedištu na adresi Krešimirova 52a u Rijeci.
Testiranje se vrši od ponedjeljka do petka od 10:00 do 12:00 sati. Prilikom dolaska potrebno je popuniti idući upitnik.
Nalazi testiranja dostavljaju se mailom, tijekom istog radnog dana.
Cijena testa je 130 kn.

COVID-19
Preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Ulazak u Republiku Hrvatsku za strane državljane
https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

Napominjemo kako Turistička zajednica grada Rijeke ne ažurira vanjske poveznice tj. web stranice na  kojima se mogu pronaći dodatne informacije te se ne može smatrati odgovornim za njihovu točnost.

Nastavite čitati

Najnovije objave

Skip to content