Nekoliko sati u Rijeci

Ako ste u Rijeci na proputovanju, presjedate i imate samo sat ili dva na raspolaganju, iskoristite vrijeme za brzo upoznavanje grada. Ovisno jeste li došli autom, brodom, vlakom ili autobusom, velika je vjerojatnost da ste završili u samom centru grada jer su tamo smješteni kolodvori, pomorski terminal i veća parkirališta. U tom slučaju, na pravom ste mjestu za brzinsko upoznavanje Rijeke koje možda bude razlog da se jednog dana ovdje vratite na odmor. Donosimo nekoliko prijedloga kako najbolje iskoristiti ovo kratko vrijeme:

Prošećite Korzom, glavnom šetnicom jer to je riječka žila kucavica i najbolji način za osjetiti kako ovaj grad živi, sjednite na kratko u jedan od brojnih kafića i uživajte u svakodnevici Riječana.

Obiđite znamenitosti koje su smještene u blizini – riječku katedralu sv. Vida, Kosi toranj, Kapucinsku crkvu, Stara vrata, Stendarac, prošećite Starim gradom.

Obavezno posjetite glavnu riječku tržnicu – Placu, mjesto koje hrani naraštaje Riječana, osjetite nepredvidljivost kupovine koja se ne može mjeriti sa supermarketima, pogledajte impresivnu arhitekturu paviljona.

Brzinski shopping moguće je obaviti u trgovinama smještenim na Korzu i oko njega, a uspomenu na svoj kratki boravak u Rijeci možete pronaći u jednoj od suvenirnica.

Ako ste gladni, uz objekte brze prehrane za one s malo vremena, Rijeka nudi i restorane i konobe gdje možete isprobati autohtone, ali i internacionalne specijalitete. Ne zaboravite kušati škampe (najbolji su upravo na Kvarneru).

Prošećite rivom, napravite par koraka po Molo longu, riječkom lukobranu s kojeg se najbolje vidi grad – vjerojatno nećete imati vremena za šetnju cijelom trasom dugom 2 kilometra, no ostavimo nešto za drugi put…

Za još lakše snalaženje po Rijeci preuzmite jednu od riječkih mobilnih aplikacija. Pritom ne brinite za internet – Rijeka ima besplatni bežični internet u centru grada, na Trsatu i na još nekoliko lokacija.

Nastavite čitati

Najnovije objave

Izložba MI.Ona.COCO

Izložba MI.Ona.COCO sadržajno pokriva nekoliko zanimljivih tematika. Na početku je prikaz i povijest građevine u kojoj se izložba događa (“Stara Nama”, a Riječanima poznatija i

Skip to content