Ernest LJ n G2022 Glazba, Ostalo
Lokacija: Trsatski kaštel
Mjesto / Grad: Rijeka
Datum: 29.06.2022
Vrijeme: 9:00 pm

Ove srijede, 29. lipnja u 21:00 sat, Trsatska gradina otvara svoja vrata i ugošćuje 17. Ljeto na Gradini. Riječani i Riječanke jedva čekaju ovogodišnje otvaranje Ljeta na Gradini, a ovogodišnje izdanje Ljeta na Gradini otvara Strazburška atrakcija Ernest.

U suradnji s Francuskom alijansom Rijeka, Ernest band upriličiti će otvaranje 17. izdanje Ljeta na Gradini, a ujedno i biti završna završnica manifestacije “Dani frankofonije 2022.”

Grupa je osnovana 2012., a u nastupima kombinira perkusije, gitare i bass-gitare, banjo i klavijature, instrumente kojima članovi u posebnom steampunk stilu od svakog koncerta čine plesni spektakl. “Ernest” na pozornicu donosi pravo putovanje u prošlost, priređujući tako nadrealni kabaret kojim oživljava omiljene likove iz steampunk romana, filmova i videoigara.

Biser steampunk glazbenog pokreta u Francuskoj, grupa “Ernest” s instrumentima oblikovanima u stilu strojeva iz podmornice “Nautilus” i rock-elektro zvukom zasigurno se ističe među suvremenim europskim grupama, a riječkoj će publici predstaviti najnoviji spektakl “Anachronicoscope” i svojim je energičnim nastupom pripremiti za dugo i toplo ljeto te na taj način otvoriti ovogodišnje Ljeto na Gradini.