Jakobova kapica (Pecten jacobaeus)_Marinko Babić Film, Glazba, Izložbe, Ostalo
Lokacija: Prirodoslovni muzej Rijeka
Mjesto / Grad: Rijeka
Datum: 02.05.2022 - 31.05.2022
Vrijeme: -
  •  „Blago pod površinom Kvarnera – mekušci u kvarnerskom području“, izložba. Biologija i ekologija puževa i školjkaša mekušaca, njihova rasprostranjenost i ugroženost u kvarnerskom području s isticanjem važnosti ove skupine organizama u funkcioniranju morskog ekosustva kao i važnosti u kulturi čovjeka – od prehrane, korištenja kao platežnog sredstva, do značaja u religiji, umjetnosti i medicini. Katalog izložbe, popratni video materijali i predavanja dostupni su i u digitalnoj formi. Autorica izložbe: Milvana Arko-Pijevac, autor fotografije: Marinko Babić.
  • „Blago kvarnerskog podmorja – mekušci“- lokacija Riječka ribarnica, Izložba podvodnih fotografija upoznaje nas s mekušcima čiji je životni prostor more kvarnerskog područja. Autorica izložbe: Milvana Arko-Pijevac. Autor fotografija: Marinko Babić.
  • Biljni svijet s obje strane zida, izložba u Primorskom botaničkom vrtu Muzeja;
  • Edukativne rođendanske radionice Odrasti s muzejem! Radionice se izvode tijekom cijelog mjeseca, ovisno o epidemiološkim mjerama, osmišljene su kako bi djeca od 5 do 15 godina svoj najdraži dan provela na poseban, drugačiji i kreativan način. Dostupne su teme: Vladari mora, Tajni život kukaca, Superheroji prirode i Misterium, Šašavi znanstvenici, Divlji Kvarner i Mrak rođendan.