DJI_0316

Svako godišnje doba u Rijeci ima svoj način zabave. Sportska, glazbena, dramska, gastro događanja… za svakoga po nešto.

Riječki karneval

"Krepat, me ne molat!" – moto je koji najbolje sažima sve što Riječki karneval predstavlja.

Rijeka Advent

Božićni i novogodišnji blagdani posebno su veseli na riječkom Korzu i Trsatskom kaštelu gdje se tijekom studenog, prosinca i prvog dijela siječnja održavaju razni prigodni kulturno-zabavni programi uz šarenu štandovsku ponudu.

RI gastro

Dani gastronomije RI gastro održavaju se s ciljem učenja i očuvanja tradicije mediteranske prehrane u nas, a čije blagotvorno djelovanje dokazuju brojne studije.

Fiumanka

Pogled koji nas ostavlja bez daha definitivno je pogled na riječki zaljev prošaran mnoštvom bijelih jedara.

Fiumare

Fiumare, festival mora i pomorske tradicije s kvarnerskim obilježjem, manifestacija je u retro stilu, s glavnom bazom na Mrtvom kanalu i na području Verdieve ulice.

Ljeto na Gradini

Manifestacija koja svako ljeto oživljava čarobni prostor Gradine kroz glazbu, riječ, pokret i sliku.

Jazz Time

Festival Jazz Time pokrenut je 1992. godine, a već godinu dana poslije prerastao je u međunarodni, dok se danas može nazvati i jednim od najjačih hrvatskih jazz festivala.

Marijini dani

Svetište Majke Božje Trsatske svake godine 10. svibnja slavi svoj blagdan, koji označava i početak hodočasničke godine, a predhode mu trsatski Marijini dani, tjedan dana prije samog blagdana.

Malik fest-Festival mitova i legendi Istre i Kvarnera

Ovaj bajkoviti kostimirani spektakl održava na prostoru u i oko Trsatske gradine, a program nudi niz multimedijalnih događanja s ciljem predstavljanja nematerijalne kulturne baštine - mitova i legendi Istre i Kvarnera, a Festival se također bavi i temama odnosa čovjeka prema prirodi i ekologiji.

Revija lutkarskih kazališta

Svake godine prvi tjedan mjeseca studenog grad Rijeku okupiraju lutke i njihovi lutkari tijekom Revije lutkarskih kazališta.

Riječke stepenice

Riječke stepenice, modna manifestacija večernjih haljina i odijela renomiranih hrvatskih modnih kuća i dizajnera održava se svake godine krajem kolovoza na stepenicama pored Grand hotela Bonavia.

Dani sv. Vida

U sklopu Dana Sv. Vida, zaštitnika Rijeke, održava se mnoštvo sportskih, kulturnih i zabavnih manifestacija.

Međunarodni festival malih scena

Međunarodni festival malih scena (MFMS) pokrenut je 1994. godine,a od tada je izrastao u jedan od najprestižnijih kazališnih događaja u regiji.

Homo si teć

Najbrojnija ulična utrka u Hrvatskoj, u kojoj svake godine sudjeluje više tisuća građana.

Hodočašće na Veliku Gospu

Trsatsko svetište poznato po hodočašćima brojnih vjernika, a posebno je dojmljiva središnja svetkovina Velike Gospe 15. kolovoza.

Ri Rock festival

Jedan od najdugovječnijih festivala neafirmiranih i demo bendova koji je obilježio riječku glazbenu kulturu.