Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, osnovan 1961. godine, sadrži pomorski, kulturno-povijesni, etnografski i arheološki odjel, a sjedište Muzeja je historicističko zdanje, bivša Guvernerova palača koja je zaštićeni spomenik kulture.

Sjedište je Muzeja historicističko zdanje, bivša Guvernerova palača koja je zaštićeni spomenik kulture. Guvernerove palače izgrađena je 1896. prema projektu jednog od vodećih mađarskih arhitekata Alajosa Hauszmanna, a u vrijeme kad je Rijeka bila pod mađarskom upravom.

U palači je danas smješten Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, osnovan 1961. godine koji sadrži pomorski, kulturno-povijesni, etnografski i arheološki odjel. Od izvorne opreme Guvernerove palače sačuvan je i prezentiran dio građe u salonima na prvom katu, uključujući namještaj i predmete umjetničkog obrta. Stalni postav muzeja na interaktivan i suvremen način svjedoči o dugoj, bogatoj i burnoj povijesti i kulturi življenja na području današnje Primorsko-goranske županije od prapovijesti do danas.

U sastavu Muzeja je i Memorijalni centar Lipa pamti posvećen stradanju mještana sela Lipe 30. travnja 1944. godine. Pored memorijalne baštine, Memorijalni centar interpretira čitavu kulturno-povijesnu i etnografsku baštinu Liburnijskog krasa (Rupa, Pasjak, Šapjane i Brce) od prapovijesti pa do danas.

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka otvorio je Didaktičku info točku, u sklopu projekta Claustra +, koja je dijelom prilagođena i za slijepe i slabovidne osobe.

Web stranica: www.ppmhp.hr

Adresa: Trg Ricarda Zanelle 1

Radno vrijeme

Ponedjeljak: od 9 do 16 sati
Utorak: od 9 do 20 sati
Srijeda: od 9 do 20 sati
Četvrtak: od 9 do 20 sati
Petak: od 9 do 20 sati
Subota: od 9 do 20 sati
Nedjelja: od 9 do 13 sati

Ulaznice

Cijena: 20 kn – odrasli15 kn – djeca od 7 do 18 godina, studenti uz predočenje iskaznice, umirovljenicibesplatan ulaz – djeca do 7 godina, članovi strukovnih udruga, press

stručna vodstva (na stranom jeziku):
– učenici osnovnih i srednjih škola u iznosu od 70,00 kuna
– za individualno vodstvo za grupe do 5 osoba na stranim jezicima (engleski, njemački, talijanski) u iznosu od 100 kuna
– za grupe do 10 osoba u iznosu od 180,00 kuna
– za grupe do 25 osoba u iznosu od 250,00 kuna

stručna vodstva (na hrvatskom jeziku):
– učenici osnovnih i srednjih škola u iznosu od 50,00 kuna
– za individualno vodstvo za grupe do 5 osoba na hrvatskom jeziku u iznosu od 70 kuna
– za grupe do 10 osoba u iznosu od 100,00 kuna
– za grupe do 25 osoba u iznosu od 180,00 kuna

Potrebna je prethodna najava na tel: +385 51 55 36 66 ili info@ppmhp.hr

Lokacija