Rijeka u tjedan dana

Tjedan dana u Rijeci dovoljno je da opušteno upoznate mnoge kutke ovoga grada, osjetite atmosferu, a vjerojatno se i lagano stopite s riječkim ritmom života. Kako je Rijeka na specifičnoj poziciji, odlično prometno povezana s brojnim mjestima, svakako iskoristite koji dan i za izlete. Evo prijedloga kako provesti tjedan dana u Rijeci:

Posvetite jedan dan Korzu i svemu oko njega – mnoge riječke znamenitosti nalaze se upravo u blizini glavne šetnice. Grad još jednom možete osmotriti iz posve druge perspektive, one morske, ukoliko se prošetate Molo longom, riječkim lukobranom. Ako vam je šetnje ipak bilo previše, iznajmite bicikl.

Započeti dan na Placi, glavnoj tržnici, rutina je mnogih Riječana. Pridružite im se, a ako odsjedate u privatnom smještaju i sami kuhate, iskoristite priliku i osim razgledavanja nabavite svježe namirnice i nikako nemojte propustiti ribarnicu! Inspirirani zelenilom s Place, krenite put neke od šetnica uz more ili odaberite jednu od šetnica u okolici Rijeke.

Jedan dan krenite put Trsata, autobusom ili taxijem, a oni željni malo rekreacije, pješke stubama Petra Kružića iz centra grada. Kad se uspnete, nagrada je tu – Trsatski kaštel, svetište Majke Božje Trsatske s perivojem u kojem možete odmoriti, park, niz ugostiteljskih objekata… Dobar način za doći do Trsata je i tuRistički bus – ukrcajte se u centru i putem saznajte mnoge zanimljive priče o Rijeci, Trsatu, ali i Opatiji do koje također možete doći ovim autobusom u istoj turi.

Na koju god stranu krenuli, uvijek naiđete na neko zanimljivo odredište – Grobnik koji uz svoj ponosni kaštel ima i automotodrom te jedini preostali mlin na Rječini koji još uvijek radi, ili s druge strane ljepoticu Opatiju, malo ali posebno Volosko, šarmantni Kastav… Može i dalje – za sat vremena ste već u srcu Istre, na vrhu Učke, na nekoj od plaža u Crikvenici ili Novom Vinodolskom, prešli ste most i otkrivate otok Krk…

Obiđite riječke muzeje i zbirke – većina ih je upravo u centru grada, a uz “klasične” muzeje Rijeka se može pohvaliti i jedinstvenim muzejom informatike i tehnologije “Peek&Poke” ili pak Muzejom djetinjstva. Posjetite i gradske galerije.

Provesti dan na jednoj od riječkih plaža također nije loš izbor, a ukoliko nije sezona kupanja, tu je kompleks bazena Kantrida, s wellness centrom za opuštanje i fitness dvoranama. Navečer pronađite mjesto za zabavu u klubovima i kafićima, po centru, na zadnjim katovima zgrada s pogledom na Korzo ili pak na jednom od brodova u riječkoj luci.

Upoznajte zvijezde u jednom od najljepših astronomskih centara u Hrvatskoj i šire, koji uz pogled na nebo nudi i pogled na cijeli zaljev. Ako ste ljubitelji kupovine, odaberite između jednog od dva velika trgovačka centra (Tower Center Rijeka i ZTC) ili gradskog shoppinga. Ovisnici o sportu također će u Rijeci pronaći sadržaje za sebe.

Kamo god krenuli, informirajte se prije o kretanju po Rijeci na našim stranicama (bežični internet na frekventnijim lokacijama u gradu je besplatan), preuzmite jednu od riječkih aplikacija na svoj mobitel i dopustite da vas vode, a ukoliko ste još uvijek izgubljeni, potražite naš Turistički informativni centar na Korzu ili ih nazovite na +385 51 335 882.

Nastavite čitati

Najnovije objave

Izložba MI.Ona.COCO

Izložba MI.Ona.COCO sadržajno pokriva nekoliko zanimljivih tematika. Na početku je prikaz i povijest građevine u kojoj se izložba događa (“Stara Nama”, a Riječanima poznatija i

Skip to content