Rijeka u dvoje

Boravak u Rijeci zasigurno će biti još ugodniji ako ga provodite u društvu drage osobe. Donosimo vam nekoliko ideja kako ispuniti vrijeme u dvoje:

Putovi upoznavanja Rijeke isti su za sve, ali šetnja u dvoje Korzom, obilazak okolnih znamenitosti i muzeja, ostat će vam u trajnom sjećanju.

Trsat je pravo mjesto za romantičare – šetnja perivojem svetišta Gospe Trsatske i tajnovitim kutcima Trsata, ispijanje kave u jednom od brojnih kafića, jedinstvena atmosfera drevnog Trsatskog kaštela… Ako ste spremni učiniti i korak dalje, a smatrate da je Trsatska gradina pravo mjesto za to, moguća je i organizacija vjenčanja u sklopu ovog povijesnog zdanja uz nezaboravni pogled na Rijeku i zaljev.

Upoznajte grad s njegove morske strane, šetnjom jednim od najljepših gradskih šetališta – riječkim lukobranom Molo longo s kojeg se pruža jedinstveni pogled na grad. Ako vam je njegovih skoro 2 km previše, postoji mogućnost iznajmljivanja bicikla.

Posjetite jedno od najživljih mjesta u Rijeci – Placu, glavnu gradsku tržnicu, a u blizini se nalazi i niz šarmantnih konoba i restorana u kojima možete objedovati u romantičnom ugođaju.

Upoznajte zvijezde zajedno u Astronomskom centru Rijeka, dok s terase zvjezdarnice možete uživati i u malo bližem, ali još uvijek spektakularnom, pogledu na cijeli zaljev.

U ljetnim mjesecima pronađite plažu za sebe, birajte između većih šljunčanih ili manjih skrovitih kakvih se može naći na obje strane grada. Ako vrijeme nije pogodno za kupanje, posjetite kompleks bazena Kantrida, koji u svom sklopu ima i wellness centar, restoran i kafić.

Uz kino ili kazalište, u večernjim satima pronađite restoran i klub po svojoj mjeri.

Za one koji vole shopping u dvoje, tu su dva velika trgovačka centra, svaki na svom kraju grada, gradske trgovine i suvenirnice.

Nastavite čitati

Najnovije objave

Izložba MI.Ona.COCO

Izložba MI.Ona.COCO sadržajno pokriva nekoliko zanimljivih tematika. Na početku je prikaz i povijest građevine u kojoj se izložba događa (“Stara Nama”, a Riječanima poznatija i

Skip to content