Rijeka kao baza za izlete

Zahvaljujući svom iznimnom zemljopisnom položaju, Rijeka se nalazi na sjecištu nekoliko ključnih prometnih pravaca stoga boravak pruža mogućnost organiziranja brojnih turističkih izleta:

Sa zapadne strane Rijeke smjestilo se jedno od najznačajnijih turističkih središta Hrvatske – Opatijska rivijera do koje se može doći autobusnom linijom 32 ili pak tuRističkim autobusom. U blizini su i  Volosko, Lovran, Mošćenička Draga… (linije 32 i 32A), a nemojte zaobići ni “grad na brege” – Kastav (linije 18 i 18B).

S istočne strane možete posjetiti tipične primorske gradiće poput Bakra, Bakarca, Kraljevice kao i rivijere Crikvenica i Novi Vinodolski… do kojih se može doći autobusima prigradskih linija s autobusnog kolodvora na  Žabici.

“Zlatni otok” – otok Krk, jedno je od najatraktivnijih turističkih odredišta u Hrvatskoj, a izlet do njega iz Rijeke jednostavno je organizirati autobusom s centralnog kolodvora, dok vožnja traje oko sat vremena. Tamo kušajte bijelo vino – žlahtinu, autohtonu krčku sortu, kao i njihovu tradicionalno jelo – šurlice.

Na krajnjem sjeveru Kvarnera, 10 km udaljen od Rijeke, smješten je Grad Grobnik (linija 15) kojeg svakako valja posjetiti. Blizu je i jedinstveno skijalište Platak s pogledom na more,  “Grobničke Alpe” za ljubitelje alpinizma, a tu je u živopisno Martinovo selo s mlinom na Rječini koji je još uvijek u pogonu.

Ljubiteljima prirode svakako preporučujemo posjet Parku prirode Učka s čijeg se najvišeg vrha (1.401 m) proteže pogled na čitav Kvarner.

Prigradskim autobusom moguće je doći i do najzelenijeg dijela Kvarnera – Gorskog kotara, idealnog mjesta za opuštajuće šetnje po prirodi i uživanje u lokalnim gastronomskim specijalitetima.

Valja znati da se od Rijeke u manje od dva sata stiže do glavnog grada Hrvatske – Zagreba, a Italija i Slovenija udaljene su svega sat vremena.

Prije polaska možete svratiti i u naš Turistički informativni centar i raspitati se za načine dolaska do željenih mjesta. Listu dijela lokaliteta koji okružuju Rijeku, možete naći na našim stranicama – odaberite i krenite…

Nastavite čitati

Najnovije objave

Skip to content