Obiteljski odmor

Rijeka, grad-prijatelj djece, u svom centru, ali i njegovoj neposrednoj blizini, nudi sadržaje koji će najmlađima i njihovim roditeljima ispuniti boravak. Donosimo nekoliko prijedloga za provođenje vremena s vašim najdražima:

Ako odsjedate u privatnom smještaju, u našem katalogu možete provjeriti koji objekti nude sadržaje za igru i razonodu djece.

Posjetite Trsatski kaštel, uronite u prošlost zajedno, odmorite u kafiću dok vaši najmlađi otkrivaju njezine tajne. Do Trsata dođite šarenim tuRističkim autobusom.

Astronomski centar Rijeka i njegova zvjezdarnica zabavit će i educirati velike i male, a pogled koji se od njega pruža prema cijelom zaljevu ostat će svima u sjećanju.

Blizu centra je i Gradsko kazalište lutaka – čarobni likovi iz bajke mogu prijeći sve jezične barijere. Multipleks kino nalazi se u Tower Centeru Rijeka.

Prošećite zajedno i otkrijte Rijeku i njene znamenitosti, zavirite u muzeje od kojih će Prirodoslovni muzej, PEEK+POKE muzej djetinjstva i Muzej informatike i tehnologije svakako biti najzanimljiviji vašim najmlađima.

Posjetite Park prirode Učka i dječju edukativnu stazu.

Dok otkrivate Rijeku, pauzu možete napraviti u jednom od parkova. Predahnite dok se vaši najmlađi zabavljaju na dječjem igralištu.

Pronađite nešto za sebe i cijelu svoju obitelj u jednom od trgovačkih centara, osigurajte uspomene uz riječke suvenire, pročešljajte trgovine u centru.

Ako ste u Rijeci u ljetnom razdoblju, izaberite jednu od plaža primjerenu djeci kao što su Glavanovo, Sablićevo ili pak najpopularniju riječku plažu Ploče s nizom dodatnih sadržaja. Ukoliko se vaša obitelj sastoji i od četveronožnog člana, dostupne su i dvije plaže za pse.

U hladnijim mjesecima kompleks bazena Kantrida odlična je zamjena za more, a jedinstven je zbog svoje blizine moru i pomičnog krova koji se otvara za toplijeg vremena.

Za svega pola sata vožnje stižete na Učku, Platak ili u Gorski kotar. Ako ima snijega, ne propustite sanjkanje.

Zasladite svoj boravak u Rijeci u jednoj od slastičarna na Korzu ili zajedno s obitelji uživajte u nekom od restorana ili konoba.

Sve što vam treba za snalaženje po Rijeci možete naći i u riječkim mobilnim aplikacijama, bežični internet na Korzu i još nekoliko lokacija je besplatan, a možete navratiti i u naš Turistički informativni centar na Korzu.

Nastavite čitati

Najnovije objave

Skip to content