Na putu s kućnim ljubimcem

U pratnji svojih vlasnika, četveronožni putnici vrlo su dobrodošli u Rijeku, a sadržaji koji se nude po gradu olakšat će vlasnicima ljubimaca brigu o njima te učiniti boravak ugodnim.

Prije dolaska u Rijeku, kod odabira smještaja, pomognite se našim pretraživačem kataloga smještaja, gdje pomoću filtera jednostavno možete doći do svih objekata u kojima su kućni ljubimci dobrodošli.

U gradu postoji niz zelenih površina u kojima možete šetati svoje ljubimce. Dakako, pri tome valja voditi računa o njihovoj higijeni, a tu će od pomoći biti stalci s vrećicama koji su postavljeni u velikom broju parkova i šetnica.

Grad Rijeka ima dvije plaže na pse, jednu na zapadnom, a drugu na istočnom dijelu, a obje su opremljene tuševima za pse i imaju jednostavan pristup automobilima ili pješke.

Kućni ljubimci mogu koristiti javni prijevoz – oni manjega rasta mogu se prevoziti u košari tj. transporteru i ukoliko ih se drži na krilu vlasnika za njih se ne plaća dodatna karta. Iznimno, slijepim je osobama dozvoljeno uvođenje u vozilo dresiranog psa vodiča. Veliki psi smiju koristiti javni prijevoz samo nedjeljom i praznikom od 5 do 7 ujutro i od 20 do 21 sat. Psi obavezno moraju imati potvrdu o cijepljenju, nositi brnjicu i biti držani na kratkom povodcu te se za njih plaća karta kao i za odrasle osobe.

Ako se ukaže potreba za zdravstvenom njegom, na području grada djeluje nekoliko veterinarskih stanica, a neke od njih nude i usluge groominga.

Za dodatne informacije raspitajte se u našem Turističkom informativnom centru na Korzu, uz pomoć besplatnog bežičnog interneta u dijelovina Rijeke preuzmite jednu od riječkih mobilnih aplikacija i, zajedno sa svojim ljubimcem, upoznajte Rijeku.

Nastavite čitati

Najnovije objave

Skip to content