Na putu s kućnim ljubimcem

U pratnji svojih vlasnika, četveronožni putnici vrlo su dobrodošli u Rijeku, a sadržaji koji se nude po gradu olakšat će vlasnicima ljubimaca brigu o njima te učiniti boravak ugodnim.

Prije dolaska u Rijeku, kod odabira smještaja, pomognite se našim pretraživačem kataloga smještaja, gdje pomoću filtera jednostavno možete doći do svih objekata u kojima su kućni ljubimci dobrodošli.

U gradu postoji niz zelenih površina u kojima možete šetati svoje ljubimce. Dakako, pri tome valja voditi računa o njihovoj higijeni, a tu će od pomoći biti stalci s vrećicama koji su postavljeni u velikom broju parkova i šetnica.

Grad Rijeka ima dvije plaže na pse, jednu na zapadnom, a drugu na istočnom dijelu, a obje su opremljene tuševima za pse i imaju jednostavan pristup automobilima ili pješke.

Kućni ljubimci mogu koristiti javni prijevoz – oni manjega rasta mogu se prevoziti u košari tj. transporteru i ukoliko ih se drži na krilu vlasnika za njih se ne plaća dodatna karta. Iznimno, slijepim je osobama dozvoljeno uvođenje u vozilo dresiranog psa vodiča. Veliki psi smiju koristiti javni prijevoz samo nedjeljom i praznikom od 5 do 7 ujutro i od 20 do 21 sat. Psi obavezno moraju imati potvrdu o cijepljenju, nositi brnjicu i biti držani na kratkom povodcu te se za njih plaća karta kao i za odrasle osobe.

Ako se ukaže potreba za zdravstvenom njegom, na području grada djeluje nekoliko veterinarskih stanica, a neke od njih nude i usluge groominga.

Za dodatne informacije raspitajte se u našem Turističkom informativnom centru na Korzu, uz pomoć besplatnog bežičnog interneta u dijelovina Rijeke preuzmite jednu od riječkih mobilnih aplikacija i, zajedno sa svojim ljubimcem, upoznajte Rijeku.

Nastavite čitati

Najnovije objave

Izložba MI.Ona.COCO

Izložba MI.Ona.COCO sadržajno pokriva nekoliko zanimljivih tematika. Na početku je prikaz i povijest građevine u kojoj se izložba događa (“Stara Nama”, a Riječanima poznatija i

Skip to content