Kulturno-povijesna šetnja

Koncentracija muzeja, galerija i kazališta u samom srcu grada ono je što posjet Rijeci, u smislu kulturno-povijesnog turizma, čini vrlo ugodnim iskustvom.

U samom centru možete obići Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Muzej grada Rijeke, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja te Prirodoslovni muzej. Tu su i Muzej informatike i tehnologije “Peek&Poke”, jedinstvena zbirka s preko 2.000 eksponata svjetske i hrvatske računalne povijesti, a svakako posjetite i knjižnicu i zbirku Mažuranić-Brlić-Ružić koja je smještena u prekrasnoj villi uz samo more na Pećinama. Najmlađi među muzejima je PEEK+POKE muzej djetinjstva, savršeno mjesto za prepustiti se nostalgiji za bezbrižnim danima djetinjstva.

Ljubitelji teatra mogu birati između onog za odrasle ili djecu, Hrvatskog narodnog kazališta “Ivana pl. Zajca”, Gradskog kazališta lutaka ili nekog od manjih nezavisnih riječkih kazališta.
U samom centru grada i njegovoj neposrednoj blizini smještena je većina galerija koje bi ljubitelji umjetnosti svakako trebali posjetiti.

Kulturno-povijesni turizam u Rijeci bez posjeta Trsatu gotovo je nezamisliv. Posjetite srednjovjekovni Trsatski kaštel, ali i riznicu i galeriju Svetišta Gospe Trsatske.

Art kino Croatia vodi vrlo aktivni filmski život i u Rijeku donosi programe kakvih se ne bi postidjela ni alternativna kina u puno većim gradovima.

Za susret s poviješću “uživo” potrebno je samo prošetati gradom, poglavito Korzom i njegovom okolicom koja skriva brojne znamenitosti. Ako posjedujete “pametni” telefon ili tablet preuzmete li jednu od riječkih mobilnih aplikacija dobit ćete svog osobnog džepnog vodiča po Rijeci. Bežični internet na Korzu, centru Trsata, Art kinu Croatia je besplatan, a informacije o kulturnim događanjima možete potražiti i u našem Turističkom informativnom centru.

Nastavite čitati

Najnovije objave

Izložba MI.Ona.COCO

Izložba MI.Ona.COCO sadržajno pokriva nekoliko zanimljivih tematika. Na početku je prikaz i povijest građevine u kojoj se izložba događa (“Stara Nama”, a Riječanima poznatija i

Skip to content