Treninzi iz područja interpretacije baštine i održivog turizma

Turistička zajednica grada Rijeke u sklopu projekta EMOUNDERGROUNDS – EMOcionalna tehnologija za kulturu valoriziranja baštine u transnacionalnom podzemlju, od 3. do 21. listopada 2022. godine provodi edukacije iz područja održivog turizma i interpretacije baštine. Treninzi će se održati kombinirano, online i u prostoru Trsatskog kaštela.

Cilj treninga je proširiti znanje stručnjaka, volontera, poduzetnika ili budućih poduzetnika o inovativnom pristupu stvaranja kulturnog-turističkog proizvoda i metodologiji upravljanja baštinom te poticati stvaranje novih radnih mjesta u području kulturne baštine, posebice u pogledu kulturno-kreativne industrije, upravljanja i promocije lokalne baštine, razvoja inovativnih turističkih usluga i općenito lokalnog turističkog razvoja. Namijenjeni su nezaposlenim građanima, zaposlenima, studentima, zaposlenicima i suradnicima udruga, zadruga ili poduzeća, koji su uključeni ili zainteresirani za valorizaciju baštine, muzejske usluge, turizam, kulturu, povijest, umjetnost te lokalni razvoj.

Trening se sastoji od tri ciklusa: Oživljavanje povijesnih likova kroz interpretaciju baštine; Razvoj kreativnog turizma i inovativni pristup stvaranju kulturno-turističkog proizvoda; Održivost prirodne i kulturne baštine kroz primjere dobre prakse. Provodit će ih Iva Sila, trenerica vodiča interpretatora organizacije Interpret Europe, certificirani interpretator oživljene povijesti te certificirani interpretacijski pisac i Nedo Pinezić, stručnjak iz područja održivog turizma te utemeljitelj Hrvatske udruge za obiteljski smještaj.

Sudjelovanje je potpuno besplatno, a prijave su otvorene do 30. rujna 2022. U prilogu se nalazi poziv s detaljnijim informacijama o treninzima i prijavama.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru programa INTERREG V-B Jadransko-jonski program ADRION 2014.-2020. te fonda IPA II. Više informacija o projektu: https://emoundergrounds.adrioninterreg.eu/

 

Kontakt:

Helga Sušanj, stručni suradnik za razvoj proizvoda

e-mail: helga@visitRijeka.hr

 

Prilog: Javni poziv za sudjelovanje na edukacijama u okviru projekta EMOUNDERGROUNDS 

 

 

Nastavite čitati

Najnovije objave

Skip to content