,

Skijaški centar Platak

Platak je vjerojatno jedino skijalište u našoj blizini gdje s vrha žičare (1.363 m) možete uživati u pogledu na more! Osim zimi, Platak je vrlo popularan i ljeti. Na samo nekoliko sati hoda uređenim i obilježenim planinarskim stazama, nalaze se vrhovi Snježnik i Risnjak, s prekrasnim vidikovcima. Makadamske ceste po Platku odlične su za brdski biciklizam ili laganu šetnju prirodom, a domovi su otvoreni cijele godine.

Zbog svog položaja Platak ima jedinstvenu mikroklimu. Na ovom području dolazi do miješanja planinske i mediteranske klime tako da su unatoč blizine mora zime na Platku obično hladne i snježne.

Na Platku možete skijati, bordati, sanjkati se ili samo šetati, popiti kavu i kuhano vino ili nešto prigristi u jednom od dva planinarska doma. Moguće je iznajmiti skije, pancerice, štapove, kacigu, snowboard, cipele za snowboard, sanjke i motorne sanjke. Dostupne su staze za “Alpsko skijanje”, staze za ”Skijaško trčanje” te biciklističke staze.

Na skijalištu Platak može se uživati na sljedećim skijaškim stazama: Radeševo 1, Radeševo 2, Turistička staza, Zavoj 19, Tešnje, Pribeniš 1, te baby staza uz koju ide pokretna traka dužine 200 m, a u podnožju Radeševa je pokretna traka dužine 160 m uz koju se može skijati i sanjkati. Za ljubitelje sanjkanja uređeno je sanjkalište uz Veliki Dom gdje je i pokretna traka dužine 80 m.

Radno vrijeme skijališta je svaki dan od 9 do 16 sati, a ukoliko su snježni uvjeti zadovoljavajući organizira se i noćno skijanje utorkom i petkom od 19 do 22 sati.

Radno vrijeme
Ponedjeljak: od 9 do 16 sati Utorak: od 9 do 16 sati / ukoliko su snježni uvjeti zadovoljavajući organizira se i noćno skijanje od 19 do 22 sati Srijeda: od 9 do 16 sati Četvrtak: od 9 do 16 sati Petak: od 9 do 16 sati / ukoliko su snježni uvjeti zadovoljavajući organizira se i noćno skijanje od 19 do 22 sati Subota: od 9 do 16 sati Nedjelja: od 9 do 16 sati Praznici: od 9 do 16 sati
Detalji o atrakciji
Vrsta atrakcije: Sport i rekreacija
Nastavite čitati

Najnovije objave

Izložba MI.Ona.COCO

Izložba MI.Ona.COCO sadržajno pokriva nekoliko zanimljivih tematika. Na početku je prikaz i povijest građevine u kojoj se izložba događa (“Stara Nama”, a Riječanima poznatija i

Skip to content