Riječka_adventska_štorija

Dok cijeli grad diše u ritmu Adventa i posvuda blješte idilično ukrašeni izlozi s velikom se lakoćom prepuštamo pozitivnom blagdanskom raspoloženju.

Tom posebnom osjećaju u čast, tri prometne točke u pješačkoj zoni grada ove su godine odabrane za postavljanje posebno osmišljenih dekorativnih instalacija – foto kutaka, koje će poslužiti kao najljepše kulise za adventsko fotografiranje.

Na taj način posjetitelji će moći ovjekovječiti bezbrižne trenutke provedene na Rijeka Adventu i zadržati njegovu čaroliju živom i nakon što se lampice ugase.

Svaka od njih iza sebe krije zanimljivu priču i na jedinstven način povezuje autohtone motive našeg kraja i najljepše blagdanske običaje, a zajednička im je uloga širenje pozitivnog adventskog duha.

Dijeljenjem fotografija iz adventskih foto kutaka koristeći hashtag #RijekaAdvent i tag @visitRijeka, svatko od posjetitelja moći će postati ambasador Rijeka Adventa te se povezati  sa sve brojnijom zajednicom obožavatelja ove manifestacije koja nas podsjeća na radost postojanja.

Prosinac nam, naravno, donosi i veselje darivanja pa će tako najoriginalnije među njima biti nagrađene prigodnim poklončićima Turističke zajednice grada Rijeke.

Foto kutak – Riječka adventska štorija

Čelična konstrukcija simbolično prozvana „Borova Jedra“ jedinstven je izlog umjetničkog blaga koji će za vrijeme trajanja adventa ugostiti „Riječku Adventsku Štoriju“ – slojeviti prikaz našeg grada u bajkovitom blagdanskom ruhu.

Stranice Riječke Adventske Štorije uvest će nas u božićno-novogodišnju čaroliju sačinjenu od romantičnih vizura, gradskih simbola u svečanom izdanju i poetično ispričanih blagdanskih običaja. Probudit će u nama osjećaje pripadnosti i zajedništva čija važnost u Božićno vrijeme dolazi posebno do izražaja.

Priča je to koja će posebno dirnuti sve Riječane i učiniti ih ponosnima te svim posjetiteljima na najbolji način predstaviti grad, njegovu bogatu prošlost, dinamičnu sadašnjost i najvažniju nematerijalnu esenciju, toleranciju, altruizam i obiteljske vrijednosti duboko usađene u duše njegovih građana.

Presjek blagdanskih motiva i dobrih želja za nadolazeću novu godinu na nekim utabanim temeljima prošlosti omogućit će nam da zaživimo trenutak u punom sjaju najjednostavnijih plemenitih osjećaja.

Dopustite da vas Riječka Adventska Štorija povede na jedinstveno emotivno putovanje i doživite Rijeka Advent iz potpuno nove perspektive.

Ova očaravajuća umjetnička konstrukcija najljepšu sliku Rijeka Adventa odašiljat će u svijet iz Bazarigovog prolaza nasuprot najpoznatijeg riječkog simbola – Gradskog tornja.

Foto kutak – Adventska klupica

Školski prijatelji, prve ljubavi, suigrači na sportskim terenima – za one s kojima dijelimo klupu obično nas vežu neki posebni osjećaji – ljubav, prijateljstvo, sportski duh ili najljepše uspomene s Rijeka Adventa, gdje će se ove godine naći najsimpatičnija Adventska klupica prepuna očaravajućih ukrasnih detalja.

No, ova je klupica sve samo ne obična i iznenadit će vas svojim oblikom, bojom i samom pojavom jer, umjesto da se udobno smjestite potaknut će vas da zauzmete najkreativnije poze.

Na poziciju i… smiješak molim!

Idilično dekorirana Adventska klupica nalazi se na prijelazu s Korza na Trg 128. brigade Hrvatske vojske.

Foto kutak – Čudesna primorska šuma

Rijeka Advent je po mnogočemu poseban, a uz šum mora, najljepši pogled, klizalište na samoj obali, najljepši primorski advent ove godine ima i svoju – šumu.

Čudesna primorska šuma nalazi se na Trgu riječke rezolucije gdje uz zvuk dobre glazbe i primamljive blagdanske gastro delicije uljepšava dane posjetiteljima Ri Gastro Adventa i donosi pravi zimski blagdanski ugođaj u samo srce grada.

Svi poznajemo onaj osjećaj koji nas preplavi kad učinimo nešto dobro za drugoga – upravo to, po uzoru na pouke dječjih bajki i animiranih filmova, simbolizira Čudesna primorska šuma gdje ćete radost darivanja doživjeti vrlo doslovno sjedeći na velikom božićnom poklonu za najšarmantnije fotografije koje će stvoriti dugotrajnu uspomenu na adventsko uživanje.