Rijeka Advent 2022.

Blještavilo božićno – novogodišnjih ukrasa uskoro će uljepšavati naše dane u gradu i uvesti nas u blagdansko raspoloženje i adventski program koji će se održavati na više lokacija centra grada i unutar zidina Trsatskog kaštela od 27. studenog 2021. do 7. siječnja 2022. godine. Očaravajuća mreža sačinjena od tisuća šarenih lampica pratit će nas na svakom koraku kroz najčarobniji dio godine.

Tradicionalni Blagdanski sajam na Korzu i Trgu Republike Hrvatske na čak 26 adventskih kućica predstavit će ponudu prigodnih proizvoda, ukrasa i pregršt ideja za najljepše božićne poklone kao i toplih i hladnih slastica i zalogajčića.

Najveći riječki okićeni bor i predivna dekoracija našu najdražu šetnicu pretvara u pravu božićnu bajku koja se, prolazeći ispod Gradske ure, nastavljati i na Trgu Ivana Koblera. Veliki Adventski vijenac koji krasi fontanu i raskošna svjetlosna dekoracija na ovaj će trg donijeti jedinstveni zimski ugođaj, a tradicionalno će ugostiti i svečanost paljenja prve adventske svijeće 27. studenog u 17h.

Istog dana upalit će se i kilometri lampica postavljenih po cijelom gradu, a građani će moći dati svoj doprinos uljepšavanju grada kao i hvale vrijednoj humanitarnoj akciji kroz Projekt Kuglice dobrih želja – kojim će se prikupljati sredstva za udrugu DIP – Društvo za istraživanje I potporu koja radi s mladima s teškoćama u razvoju. Kuglice će se prodavati 25. i 26. studenog u kućici na Korzu, a građani će nakon kupnje kuglice moći objesiti centralni bor na Korzu.

Ni ove godine neće nedostajati atrakcija za naše najmlađe koji će svakog dana imati priliku  voziti se u vlakiću Djeda Mraza i s njime se uslikati u Kućici Djeda Božićnjaka pored ulaza u Gradsku vijećnicu te tako ovjekovječiti uspomenu na čarobne trenutke Rijeka Adventa.

Očekuje ih, naravno, i uživanje na klizalištu Morska Pahuljica koje će se ponovno smjestiti na riječkoj rivi i okupljati velike i male željne provoda na ledu uz najljepše božićne melodije i razne tematske programe. U dobrom ćemo raspoloženju uklizati i u novu godinu stoga će Morska Pahuljica biti omiljeno mjesto susreta za vrijeme školskih praznika.

RI Gastro Advent okupirat će Trg Riječke rezolucije i Trg 128. brigade Hrvatske vojske maštovitim izvedbama tradicionalnih  zimskih jela i pića te nekim novim i neočekivanim okusima, a sudeći prema najavama željet ćemo ih probati baš sve. Bilo za brzu marendu na pauzi od posla ili večernje druženje s ekipom, ovo će sigurno biti omiljeno zimsko odredište  mnogih građana i posjetitelja Rijeke u vrijeme Adventa.

Neodoljivi mirisi adventske gastro priče privlačit će goste i s novopridružene adventske lokacije, Verdijeve ulice, u neposrednoj blizini Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, koja je već poznato mjesto okupljanja mladih tijekom cijele godine.

Trsatski kaštel ponovno će obući svoje blagdansko ruho i jedinstvenim nas sjajem mamiti da uživamo u ponudi Adventa na Gradini. Posebnost ove adventske lokacije izvire iz svakog detalja, dok se sa zidina prekrivenih tisućama lampica pruža pogled koji oduzima dah.

Ovogodišnje izdanje Rijeka Adventa donijet će i neka iznenađenja i nove motive koji će zasigurno postati dio riječke adventske tradicije te će još jednom dokazati da je riječki, najčarobniji Advent na Kvarneru.

Nastavite čitati

Najnovije objave

Skip to content