Manifestacija Ri Gastro Advent ove će godine pretvoriti Trg Riječke rezolucije i Trg 128. brigade Hrvatske vojske u jedinstvenu božićnu bajku sa šarenim dekoracijama, prigodnim blagdanskim napitcima i autohtonim jelima. Posjetitelji će moći probati razna tradicionalna božićno-novogodišnja jela s naših prostora, koja će svakodnevno pripremati brojni domaći ugostitelji uz zvukove izvrsne glazbe.

U nastavku saznajte kakve će nas gurmanske poslastice dočekati na riječkim trgovima i svratite na opuštenu adventsku gastro uživanciju.

Morski prasac

Poznata ekipa beach bar-a Morski Prasac može se pohvaliti dugogodišnjim adventskim iskustvom, a za ovo je izdanje Ri Gastro Adventa pripremila velik izbor autohtonih jela. Marende, njoki i fuži, gulaši, maneštre, jela s roštilja, kobasice i sarme u pecivu samo su dio njihove ugostiteljske ponude  koju ćemo obavezno zaokružiti i prigodnim toplim pićima i rakijama.

Krasnica d.o.o.

Tim Krasnice izdvajat će se ponudom vina, pa će gosti tako birati između rashlađenih ili kuhanih crnih i bijelih varijanti. Kako bi mogli isprobati i vruće koktele ili asortiman Zagrebačke pivovare, treba prvo napraviti dobru podlogu uz konkretnu blagdansku klopu – kobasice, kotlovinu i sarme, a za desert – porcija sočnih palačinki.

Surf’n’Fries

Zabava na otvorenom ne može proći bez jednog od najpopularijih jela na svijetu – krumpirića. U ovom slučaju, onih inovativnog koncepta riječkog brenda koji se iz našeg grada proširio po cijelom svijetu – Sur’n’Fries-a! Osim krumpirića posluženih u originalnom pakiranju s finim umacima, tu će se pronaći i hot dog, pileći medaljoni, loptice od sira, posebni adventski meniji i širok izbor bezalkoholnih pića te pivo i jabukovača.

Primorska konoba

Primorska konoba predstavit će se s najraznovrsnijom ponudom pa će tako posjetitelji uživati u prigodnim slanim i slatkim delicijama kao i širokoj lepezi toplih napitaka od kojih su posebno atraktivni vrući gin i kuhani Jack Daniels, a ni ljubitelji piva, vina i domaće rakije neće ostati žedni. Uz tradicionalne kobasice, hamburgere originalnih receptura pripremljenih s mesom domaćih OPG-ova, gulaša u raznim izvedbama, uživat ćemo i u gemrknedlama i drugim slatkim iznenađenjima.

Tapas bar Pet Jedan

Profinjenu ponudu hladnih plata sačinjenih od domaćih suhomesnatih proizvoda i sireva kao i razne vrste ribljih i mesnih burgera sa šarolikim dodacima – od tartufa do kupusa, tartar biftek, trganu svinjetinu i još mnogo toga osmislili su Ri Barovi na čijoj će se terasi sigurno tražiti mjesto više.

Riječki snješko

Gužva se očekuje i na kućici Kvarner ugostiteljstva gdje ćemo rado svraćati na marendu i druženje bilo da smo željni slasne kobasice, porchette,  burgera ili pak kolača i germknedli iz bogate ponude slastica. Za kraj obavezno i jedan „putni“ kuhani jeger.

Tremex d.o.o.

Za riblje zalogaje pobrinula se tvrtka Tremex s čije kućice će se širiti mirisi friganih lignji i ribica, pomfrija i pekarskog krumpira, a pobrinut će se i da kuhanog vina kao i točenog piva ne prifali ni u kojem trenutku.

Varadero bar

Uz široku ponudu toplih i hladnih napitaka na kućici Varadero bar-a čekaju nas uvijek popularni chicken wings i onion rings, a curit će nam sline i kad ugledamo njihov potpisni Varadero Bruger. Za ljubitelje odrezaka u ponudi je i odličan Tagliata sandwich uz koji će odlično pasati prženi batat i pomfrit.