Promotivni film „RIJEKA – I MISS YOU“ nastavlja osvajati priznanja

Na poznatom Međunarodnom festivalu turističkih filmova ZAGREB TURFILM FESTIVAL  promotivni film Turističke zajednice grada Rijeke i produkcijske kuće Balduči film „Rijeka – I miss you“ nastavio je svoj pobjednički niz i osvojio dvije velike nagrade.

Zbog pandemije COVID-19 i  nužnih epidemioloških mjera ovogodišnji ZAGREB TURFILM FESTIVAL održao se u online izdanju. Od 2012. ovaj festival posvetio se stvaranju brenda koji zastupa kreativnost i prestiž te su se svrstali među najbolje turističke festivale svijeta. Natjecanje je podijeljeno u četiri kategorije, tri međunarodne i posebna kategorija hrvatski film.

Ovogodišnji međunarodni žiri festivala pregledao je sva djela koja su ušla u konkurenciju i to 192 filma iz 41 zemlje te su našem promotivnom filmu dodijeljene dvije nagrade:

  • 1. mjesto u međunarodnoj konkurenciji za najbolju turističku destinaciju-grad 

kao i

  • 1. mjesto u konkurenciji hrvatskih turističkih filmova za turističku destinaciju – grad

       

Promotivni film „Rijeka – I miss you“ snimljen je u produkciji Balduči Filma iz Zagreba i Turističke zajednice grada Rijeke uz producenticu i scenaristicu Spomenku Saraga te redatelja Hervea Tirmarchea kao i snimatelja/montažera Jalil Armija. Produkcijska kuća Balduči film specijalizirana je za snimanje turističkih filmova te su do sada brojni filmovi iz njihove produkcije osvojili prestižne nagrade diljem svijeta.

Promotivni film snimao se na brojnim atraktivnim lokacijama u Rijeci, kojim se Rijeka predstavlja kao  cjelogodišnja turistička i city-break destinacija. Filmom se kroz niz atraktivnih kadrova željelo „provesti gledatelja“ kroz grad i posebnosti koje ga krase, od prekrasnog Trsatskog kaštela koji ponosno stoji nad gradom, riječkih muzeja s jedinstvenim eksponatima, vrhunskim delicijama prekrasnih riječkih restorana sve do jedne od najljepših ribarnica u Europi.

Kada se film snimao i kada je izabrana glazbena podloga „I Miss You“, nije se moglo niti naslutiti kako će taj naslov u današnje vrijeme krizne situacije uzrokovane pandemijom zapravo biti pravi slogan trenutne turističke situacije te se kao takav i koristi u trenutnim kampanjama koje provodimo.

Promotivnom filmu Turističke zajednice grada Rijeke ovo je već peta i šesta nagrada. Rijeka – I miss you osvojio je ove godine nagradu / drugo mjesto na 20-tom jubilarnom filmskom festivalu “The Golden City Gate” u Berlinu u velikoj konkurenciji kandidiranih i to u kategoriji City International / Međunarodni gradovi. Također drugo mjesto odnosno srebrnu medalju film je osvojio i na New York Film Festivalu – Film & TV Awards u kategoriji Corporate image – Public Relations & Social Engagement. Drugo mjesto osvojio je i na američkom festivalu 41. The Telly Awards u kategoriji Branded Content: Travel/Tourism. Četvrta nagrada je osvojeno posebno priznanje žiria na poznatom Međunarodnom festivalu turističkih filmova Tourfilm Riga.

PROMOTIVNI FILM I DALJE U KONKURENCIJI ZA NOVE NAGRADE

nagrađivani promotivni film „Rijeka – I miss you“ ušao je u još jedno finale i to ART&TUR Festivala u Portu.

U tijeku je glasanje i pozivamo vas da nas podržite, objavite informaciju i glasate za film na slijedećoj poveznici.

Promotivni film Rijeka – I miss you možete pogledati i proslijediti sa slijedeće poveznice.

Nastavite čitati

Najnovije objave

Skip to content