,

Park prirode Učka

Slobodno penjanje, jahanje, letenje, speleologija… samo je dio aktivnosti koje vam se nude na Učki.

Kad dođete u Rijeku prvo što pogledate su more i planina Učka. Taj divni spoj zelenog i plavog doprinosi raznolikosti i zanimljivosti ovoga kraja. Ako niste u kondiciji, do Učke automobilom stižete za manje od sat vremena vožnje, i to do njezina samog vrha na 1.401 metara nadmorske visine. To je vrh Vojak s kamenom kulom s koje se pruža pogled na cijeli Kvarnerski zaljev. Za lijepa vremena pogled seže puno dalje do Italije i Slovenije.

Puni doživljaj imat ćete ako na Učku krenete pješice, jednom od brojnih markiranih staza koje počinju diljem Opatijske rivijere. Zatražite mapu i upustite se u avanturu. Ovisno o točki polaska pješačenje traje i po nekoliko sati. Na planinu možete i biciklom i to cestom koja vodi iz Rijeke, preko Matulja. Dođete li tamo sa svojim najmlađima, svakako posjetite edukativnu dječju stazu.

Slobodno penjanje, jahanje, letenje, speleologija… samo je dio aktivnosti koje vam se nude na Učki. I za ljetnih mjeseci tamo je ugodna temperatura, a zimi pazite na odabir adekvatne odjeće i obuće. U Parku prirode ima ugostiteljskih sadržaja, info punkt s promotivnim materijalom i suvenirnica.

Lokacija
Poklon bb
Detalji o atrakciji
Vrsta atrakcije: Sport i rekreacija
Nastavite čitati

Najnovije objave

Skip to content