Maškare preuzele ključ Grada i simbolično započeo epidemiološki Riječki karneval 2021.

Na prigodno održanom “Prvom zasjedanju maškaranog antonjskog vijeća” utvrđeno je da će se ovogodišnji karneval ipak održati, ali u izmijenjenom obliku i time prilagoditi važećim epidemiološkim mjerama.

Nakon “sjednice” održana je Primopredaja ključa Grada, a Meštar Toni koji ove godine slavi svoju tridesetu obljetnicu „rukovođenja“ gradom u Peto godišnje doba, predložio da se „jednoglasno“ usvoji zaključak da se prošlogodišnjoj kraljici Dori Pilepić iz Karnevalske grupe „Siti i pijani“  te prvoj pratilji Sanji Pešćica iz Pusnog odbora Spinčići i drugoj pratilji Sari Puž iz Udruge „Zijat, sost, tancat i pit“ mandat produži na još godinu dana.

Na zasjedanju kojeg je do primopredaje ključa vodio gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel iznesen je “čitav niz tvrdnji, od toga da je prošlogodišnji Karneval bio najveći i po broju grupa i broju posjetitelja, do tvrdnje da je Rijeka imala sreće, jer da je dan održavanja Velike karnevalske povorke bio tjedan dana kasnije, povorke vjerojatno ne bi bilo”.

Ovako smo u godini kada je Rijeka bila Europska prijestolnica kulture imali spektakularnu manifestaciju koja je imala veliki odjek u svijetu. Riječko gradonačelniku ovo je 21 put da predaje Ključ grada, a kako je sam rekao i posljednji, ali time njegovo sudjelovanje u karnevalskim događanjima neće prestati. Meštru Toniju zaželio je da uspješno nastavi voditi Karneval uz vjerovanje da će se iduće godine sve vratiti u normalu.

Premda tradicionalnih karnevalskih događanja neće biti, onaj humanitarni dio neće izostati pa će  se karnevalisti koji to žele i ove godine odazvati pozivu i u suradnji s Crvenim križem, 2. veljače, 2021., darivati krv.

Nastavite čitati

Najnovije objave

Skip to content