Zimske sportske radosti na ledu iz godine u godinu sve su popularniji dio Rijeka Adventa u kojima uživaju posjetitelji iz cijele regije.

Mnogima je to prva prilika da isprobaju svoj talent na ledu i to upravo na popularnoj Morskoj pahuljici, prvom riječkom klizalištu koje svoje ime duguje vrlo neobičnoj i jedinstvenoj poziciji na kojoj je smješteno uz samu morsku obalu.

Uz taktove božićnih melodija i zvukove nabrušenih klizaljki započinje prava zabava na ledu, isprobavaju se prve piruete, kliže se u ritmu muzike.

Od hrabre djece do malo opreznijih roditelja svi posjetitelji uživaju u pravoj blagdanskoj idili na ledu.

U dobrom ćemo raspoloženju uklizati i u novu godinu stoga će Morska Pahuljica biti omiljeno mjesto susreta za vrijeme školskih praznika, a oni koji svoje klizačke vještine žele dodatno usavršiti, moći će se pridružiti i školi klizanja za vrijeme školskih praznika.

Ne propustite nezaboravnu provod na Morskoj pahuljici!


Tvrtka Gloster u suradnji s Gradom Rijeka organizator je klizališta „Morska pahuljica“ na Gatu Karoline Riječke čije otvorenje s nestrpljenjem očekuju brojni Riječani.

Otvorenje najstarijeg riječkog klizališta zakazano je za petak, 26. studenoga 2021. u 16 sati, a povodom otvorenja nove sezone klizanja, svim posjetiteljima bit će omogućeno besplatno klizanje sve do 22 sata!

Sukladno propisanim epidemiološkim mjerama, za cijelo vrijeme boravka na prostoru klizališta obavezno je pravilno nošenje zaštitne maske uz pridržavanje svih ostalih mjera i preporuka poput držanja razmaka i dezinfekcije ruku na ulazu u klizalište. Dezinfekcija opreme provodit će se nakon svakog korištenja. Najveći dozvoljeni broj klizača koji istovremeno može boraviti na ledu je 50.

Kao i dosadašnjih godina Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo Grada Rijeke omogućit će besplatno klizanje i najam klizaljki učenicima riječkih škola.

Sva djeca s područja Grada Rijeke moći će kao i dosadašnjih godina tijekom zimskih praznika besplatno pohađati Školu klizanja u organizaciji Doma mladih Rijeka, a detaljnije informacije o prijavama bit će objavljene na mrežnim stranicama Doma mladih Rijeka (www.dom-mladih.hr).

Radno vrijeme klizališta za škole s područja Grada Rijeke bit će radnim danima od 8 do 16 sati. Građanima će biti na raspolaganju termini u popodnevnim satima i to radnim danima od 16 do 22 sata, a subotom i nedjeljom od 10 do 22 sata. Na Badnjak i Staru godinu klizalište će raditi skraćeno. Cijena sata klizanja iznosi 20 kuna, a cijena najma klizaljki je 10 kuna.

Morska pahuljica bit će otvorena do 15. siječnja 2022. godine. Uz Grad Rijeku, rad klizališta i ove godine podupire INA.

Programa klizališta kojem se posebno raduju najmlađi posjetitelji je doček svetog Nikole održat će se u ponedjeljak 6. prosinca u 18 sati, uz prigodan program i podjelu darova.

Obavijesti i informacije o programima klizališta Morska pahuljica pratite na Facebook stranici Rijecko.klizaliste i na Instagram profilu rijecko.klizaliste

Ulaznice i cijene
Cijena: 15kn