Jedan dan u našem gradu

Jedan dan u Rijeci dovoljan je da posjetite najvažnije znamenitosti, a koncentracija zanimljivih sadržaja u centru i njegovoj neposrednoj blizini te dobra povezanost javnim prijevozom olakšat će vaš obilazak. Tijekom jednodnevnog boravka, moguće je objediniti nekoliko različitih sadržaja – ovisno o vašim preferencijama. Rijeka nudi kulturno-povijesne, zabavne ali i znanstvene sadržaje. S druge strane, ako vam je cilj isključivo relaksacija i uživanje uz more, grad ima brojne gradske plaže i šetnice. Ovo su tek neki od punktova koje bi svakako trebalo posjetiti kako bi se dobio uvid u svakodnevicu, kulturu, tradiciju i specifičnosti grada:

Posjet Rijeci bez šetnje Korzom, žilom kucavicom grada, gotovo je nezamisliv. Na njemu je nezaobilazan Gradski toranj, najprepoznatljiviji simbol Rijeke koji dominira centrom grada.

Oko samog Korza moguće je u kratko vrijeme obići neke od najbitnijih mjesta riječke povijesti – Trg Riječke rezolucije i Stendarac, Koblerov trg kojim se ulazi u Stari grad, antička Stara vrata, katedralu sv. Vida posvećenu zaštitniku Rijeke, crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije i popularni Kosi toranj, a u blizini su i brojni muzeji.

Za odmor i okrjepu na raspolaganju su ugostiteljski objekti poput kafića, slastičarnica, konoba i restorana od kojih su neki smješteni na Korzu, dok se drugi nalaze uz samo more, na riječkoj Rivi.

Nemojte izostaviti posjet glavnoj gradskoj tržnici, popularnoj Placi, jer uz jedinstveni doživljaj „trbuha grada“ i zanimljivu arhitekturu paviljona, posebice ribljeg, tu je moguće i vrlo povoljno jesti u jednoj od brojnih konoba.

Nezaobilazan je i posjet Trsatu i Trsatskom kaštelu – do Trsata koji se nalazi na brijegu ponad grada, dolazi se autobusnom linijom broj 2, a za one s više kondicije predlažemo uspon stubama Petra Kružića. U neposrednoj blizini smješteno je najstarije marijansko svetište u Hrvatskoj – Svetište Majke Božje Trsatske, a za ljubitelje zelenila, Trsat je i idealno mjesto za šetnje – perivojem Svetišta ili Parkom Heroja.

Po povratku u centar, predlažemo šetnju lukobranom (Molo longo), s kojeg se pruža pogled na cijelu Rijeku. Ukoliko vam je dosta šetnje, autobusnom linijom 7a pođite do Astronomskog centra Rijeka na istočnom dijelu grada – uz razne projekcije, predavanja i pogled na zvijezde, moguće je uživati i u spektakularnom pogledu na cijeli zaljev.

Za sve one koji su u potrazi za dobrom zabavom, Rijeka nudi brojne kafiće i klubove, a posebno zanimljivi su ugostiteljski objekti koji se nalaze na brodovima usidrenima na Rivi.

Više o riječkim znamenitostima preuzimanjem jedne od riječkih mobilnih aplikacija, koje su najbolji suputnici za istraživanje Rijeke, a sve uz pomoć besplatnog bežičnog interneta po dijelovima Rijeke (Korzo, Trsat…). Uvijek na usluzi je i naš Turistički informativni centar.

Nastavite čitati

Najnovije objave

Izložba MI.Ona.COCO

Izložba MI.Ona.COCO sadržajno pokriva nekoliko zanimljivih tematika. Na početku je prikaz i povijest građevine u kojoj se izložba događa (“Stara Nama”, a Riječanima poznatija i

Skip to content