Veganske luke

Ukoliko ste vi ili netko od vaših gostiju vegan, u Rijeci možete računati na posebno razrađenu ponudu za vegane u restoranima koji nose titule Riječkih gastronomskih veganskih luka. Restorani koje vam predlažemo nude barem po sedam jela pripravljenih prema veganskim standardima s isključivo veganskim namirnicama.

Rica se nalazi preko puta riječkog kazališta, u blizini tržnice. Glavni su im aduti jela s bezglutenskim žitaricama (riža, proso, amarant, kvinoja, heljda) koje sami melju na kamene mlinove te od kojih proizvode sve pekarske i slastičarske proizvode, pizze, hamburgere i tjestenine. U sklopu lokala nalazi se i trgovina s njihovim proizvodima bez laktoze, jaja i svega životinjskog podrijetla. Naziv RICA dolazi od RI – Rijeka i C – celijakija.

U bistrou Tifan na Pećinama, dnevni su meniji spravljeni prema recepturama poznatih svjetskih i veganskih kuharica, prema veganskim standardima (bez mesa, ribe, jaja i mliječnih proizvoda).

 

Nastavite čitati

Najnovije objave

Izložba MI.Ona.COCO

Izložba MI.Ona.COCO sadržajno pokriva nekoliko zanimljivih tematika. Na početku je prikaz i povijest građevine u kojoj se izložba događa (“Stara Nama”, a Riječanima poznatija i

Skip to content