Luke za vinske entuzijaste

Poznavateljima vina i onima koji to žele postati, preporučamo posjetu Riječkim gastronomskim lukama za vinske entuzijaste. Svaka od njih ima u vinskim kartama opisano najmanje 30 vrsta vina i nudi mogućnosti da ih se proba uz jela koja najbolje uz njih pašu.

U vinskoj karti Aquila Food & Wine vina su detaljno opisana, a vina i pjenušce iz različitih vinskih regija, nudi educirano osoblje. Vina se sljubljuju s delicijama mladog riječkog chefa Rudolfa Arnolda.

Ribica raspolaže s 50-ak vinskih etiketa skladištenih u svojoj vinoteci pod kontroliranim temperaturama i vlažnosti. Uz uobičajene podjele, vinska karta pokriva i organska i desertna vina iz cijele Hrvatske te pojedine pjenušce iz Francuske. Osoblje je educirano da uz svoje kreativne i tradicionalne, pretežito riblje specijalitete i slastice, preporuči gostima vino koje najbolje paše uz pojedino jelo.

Orijentacija Wine & dine “Kod Zajca“ cijela je sazdana oko vina. Sezonski se osmišljavaju tapasi koji najbolje pristaju uz pojedina vina, vinska karta pokriva vina iz cijele Hrvatske s opisima i gastronomskim preporukama, a u restoranu se često organiziraju vinske večeri s predstavljanjima pojedinih vinara.

Na Botel Marina ponudu jela prati 30-ak vina iz cijele Hrvatske. Vinska karta je razrađena po regijama, a osoblje educirano da vam predloži mnoga nagrađena vina koja najbolje pašu uz vaša jela.

 

Nastavite čitati

Najnovije objave

Skip to content