Luke posebnosti

Riječke gastronomske luke posebnosti imaju specijalizirane ponude i svaka priča svoju tematsku gastronomsku priču.

Fine – dining luka Nebo Restaurant & Lounge by Deni Srdoč – Živahna i profinjena destinacija na zadnjem katu hotela Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa, koja ponosno spaja okuse Hrvatske sa prekrasnim pogledom na Jadran. Specijalitete visoke hrvatske gastronomije kreira najmlađi hrvatski chef nagrađen s čak dvije MICHELIN-ove zvjezdice, Deni Srdoč. Nebo je prvi riječki restoran sa MICHELIN-ovom zvjezdicom.

Povijesna lukaTarsa – Jelovnik restorana je isprepleten s povijesnim činjenicama i legendama Trsata koje su i inspiracija za specijalitete kuće.  Restoran je uređen u stilu primorske konobe s mnoštvom povijesnih detalja i otvorenim ognjištem te se ponosi tradicijom dužom od 20 godina.

Luka putovanja – Conca d’oro; chef Aleksandar Salević je 25 godina putovao i radio po svijetu. Rezultat toga je da njegove gastronomske kreacije često sadrže touch nekih dalekih geografskih lokacija i tehnika pripreme hrane.

Degustacijska luka – Aquila Food & Wine; mladi chef Rudolf Arnold koristi lokalne namirnice za pripremu laganih ribljih, mesnih, vegetarijanskih mediteranskih jela punog okusa, koje se slažu s vinskom listom vinara iz cijele Hrvatske. U ponudi su i degustacijski meniji.

Dnevna lukaBistro Mezanin – Ponuda je isključivo dnevna – svakodnevno se priprema 10-ak jela, većinom od domaćih namirnica.  Raštika je iz vrta vlasnika, riba s riječke ribarnice, a samoniklo bilje, koprive, šparoge se također znaju naći u dnevnoj ponudi maneštra, juha, tjestenina, rižota i salata. Svaki dan je u dnevnoj ponudi i neki od mesnih specijaliteta.

Dnevna korčulanska lukaBlato 1902;– Blato je poznati korčulanski proizvođač vina i maslinovog ulja, a korčulanski specijaliteti su sastavni dio ponude njihove konobe u Rijeci.  Od blatske popare, preko vare, pašticade i hobotnice, do korčulanskih slastica, dnevno se nudi 10-ak svježe pripremljenih jela.

Gastronomska pivska luka – King’s Caffe Food pub; uz široku ponudu od 30-ak piva craft pivovara te poznatih domaćih i stranih brendova, King’s nudi i pivo iz vlastite proizvodnje. Lager, porter i amber ale su samo dio ponude piva iza kojih King’s stoji od fermentacije do iznošenja gostima za stol. Osoblje zna predložiti pivu koja najbolje paše uz pojedino jelo.

Bowling luka – Kooglana; zabavni centar, jedinstven je koncept u Rijeci koji spaja zabavu, hranu i piće za sve generacije. Osim bowling staza, dječja igraonica Happy Land i razne igre na prostoru većem od 3000 m2 su preduvjeti za dobar provod.

Lounge bar luka – Boonker; uz more, u centru grada, u lounge bar atmosferi, nude se ukusne tjestenine, rižoti, pizze, fritto misto te različite vrste obročnih salata.

Bezglutenska luka Rica – Specijalizirani lokal koji se sastoji od prostora za konzumaciju i dućana bezglutenskih proizvoda iz proizvodnje Rice. Sami u kamenim mlinovima melju  bezglutenske žitarice (rižu, proso, amaranth, quinou, heljdu) od kojih proizvode pekarske i slastičarske proizvode te s njima pripremaju pizze, hamburgere i tjestenine. Naziv RICA dolazi od RI-Rijeka i C-celijakija.

100 % vegetarijanska dnevna luka – Tifan; restoran je “purely veggie” – nikada u pripremi ne koristi meso, ribu, ili jaja.

Luka langosa – Langos bar; specijaliziran je za langose, koji se nude u cijelom nizu slanih i slatkih varijanti.

Luka jela na žlicu – Spoon; domaćini kažu da je tajna njihovog uspjeha u 3 faktora: svježe namirnice (meso i povrće sa riječke tržnice), dobro raspoloženje koje vlasnica Tea Cupać “zarazno” prenosi na kupce te pravi omjer mediteranskih začina u jelima.

 

Nastavite čitati

Najnovije objave

Izložba MI.Ona.COCO

Izložba MI.Ona.COCO sadržajno pokriva nekoliko zanimljivih tematika. Na početku je prikaz i povijest građevine u kojoj se izložba događa (“Stara Nama”, a Riječanima poznatija i

Skip to content