Dani smijeha u Karnevalu 2023.

Opuštanje, dobra zabava i smijeh do suza su zagarantirani!

Dani smijeha u Karnevalu 2023.

Moje Istrijansko korona vjenčanje – Teatar Naranča iz Pule

utorak 24.01.2023. u 20,00 sati    – HKD na Sušaku

Komediji koja obrađuje izuzetno aktualnu temu neprilika koju je donijela trenutna situacija po pitanju organizacije vjenčanja, a radnje cijele predstave odvija se u lokalnoj oštariji „Nemojte ča zamirit“. Oštar Tone ima težak zadatak organizirati vjenčanje svoje kćeri Silvane i budućeg mladoženje, Talijana Luigija koji zbog lock-downa ostao zatočen u Italiji. Uz niz komičnih situacija i istarske snalažljivosti Silvana neće po peti put morati odgađati vjenčanje te ćemo za sada, barem u našoj predstavi, dočekati sretan kraj. Predstava je nasmijala i oduševila sve, napunila gledališta i dvorane 45 puta diljem Istre i Kvarnera, te svugdje je postigla veliki uspjeh. 

Igraju: Majkl Mikolić, Luka Juričić, Katja Rabar, Irin Šime Rabar, Elizabeta Košeto, Lucija Pajca i Matilda Nikić / Vlatka Rubil

Dani smijeha u Karnevalu 2023.
Dani smijeha u Karnevalu 2023.

Cabaret Splićanke – GKM Split

srijeda 8.02.2023. u 20,00 sati – HKD na Sušaku

Splićanke je kabaret hrvatskog autora Ivana Lea Leme, koji je autor teksta i redatelj. Sadržajem je omnibus od pet ispovjednih priča Splićanki. Pripovijedaju ih na način stand up komedije, uz prateću pjesmu i glamuroznu plesnu točku koju je osmislio svjetski poznat  koreograf Leo Mujićsongove je uglazbio Zvonimir Dusper. Satirički i ironično su prikazane mane današnjeg Splita i Dalmacije.

Pet junakinja predstave susreću se na Zavodu za zapošljavanje i to profesorica glazbene kulture koju igra Nada Kovačević, žena pomorca opsjednuta količinom psećeg izmeta na ulicama Lidija Florijan, escort dama koju glumi Ana Gruica Uglešić, miss Mejaša Ana Uršula Najev i bankarica koju je utjelovila Mia Vladović. Svojim pričama ova petorka nasmijava publiku.

U pristupu suočavanja samih sa sobom bez obzira ‘šta će svit reć’, oslobađaju se okova. Autor se izruguje šablonamaisključivosti, zatim samokritično se izruguje pomalo provincijskom duhu u Splitu i Dalmaciji da su u svemu “naj”, pri čemu u isto vrijeme ne podnose nikoga tko strši iznad prosjeka i skloni su ismijavanju i osudi. Predstava je premijerno prikazana u Splitu 2016. godine. Cabaret je vrlo brzo postao kultni i iznimno popularan kod publike.

Ove najpopularnije “Splićanke” Vam obećavaju izvedbu ovog cabareta koji još nikog nije ostavio ravnodušnim.

I zato pozivamo vas da se pridružite heroinama, poslušate njihove priče i prepustite se pjesmi i plesu. Ostavite na trenutak mučne teme i pogledajte stvarnost kroz suze – od smijeha naravno!

Svatko od nas krije po jednu Splićanku u sebi!

Dani smijeha u Karnevalu 2023.

Najbolji sat i kusur – Pedja Bajović – Stand up

Utorak 21.02.2023. u 20,00 sati  – HKD na Sušaku

Njegovih prvih 15 godina života i rada u stand-up komediji rezultiralo je s tri tematske cjelovečernje predstave: S NOGU* (*sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije)MUŠKARAC (o parenju i razmnožavanju) i ROK TRAJANJA. Na samu 15. godišnjicu od svog prvog nastupa (2005.), Pedja je odlučio pred publiku prvi put izaći s kompilacijskom predstavom koju je nazvao NAJBOLJI’ sat i kusur, a u kojoj se nalaze njegove najbolje fore koje su u tom prethodnom vremenu najviše nasmijale publiku – u našem dijelu svijeta, ali i šire:

‘Ko je blesaviji, Amerikanci ili Englezi…ili Japanci? Ili mi.
Šta se zapravo dogodi kada Hrvati popizde na Slovence?
Koliki je IQ zaljubljenog muškarca?
Koliko to glasova ima žena?
Je li brak stvarno institucija?
Šta je strašnije: alkohol ili cigarete? Ili kurve.
Zašto žene žive duže od muškaraca?
Pas ili auto: čovjekovi najbolji prijatelj?…………….

Pedja Bajović je muškarac. Ponekad i on sâm posumnja u to, ali biologija to ipak potvrđuje – barem u onom tehničkom smislu! Oženjen, dvostruko razmnožen, vlasnik starog auta i stambenog kredita… Jedno sasvim normalno i moderno muško!

Na sceni je sebi užasno naporan, ali se publika stalno smije. On misli da je problem u njima. Dođite i provjerite je li to istina!

Još više pitanja i još manje odgovora dobit ćete u ovom druženju s Pedjom. … sat i kusur smijeha! Dobrodošli!

Ulaznice možete kupiti u pretprodaji na www.mojekarte.hr i  prodajnim mjestima:

Rijeka:  Dallas Records- Splitska 2  / Foto Revija – Scarpina 1

Matulji –  New Sound d.o.o.- Trg Maršala Tita 2

Nastavite čitati

Najnovije objave

Skip to content