Dani smijeha u Karnevalu

Usprkos odgodi centralnih događanja manifestacije, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku odigrat će se ciklus od 3 atraktivne kazališne komedije najavljene u sklopu već tradicionalnog programa “Dani smijeha u Karnevalu”, a u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i ograničenjima koja budu na snazi u trenutku održavanja.

Već sutra, 21. siječnja u 19 sati predstava “Casabianca” autorskog i izvođačkog dvojca Irene Grdinić i Marija Lipovšeka Battifiace prikazat će smiješnu stranu života tipičnog primorskog bračnog para, od 60-tih godina prošlog stoljeća do danas. Romansa i brak, djeca, komunizam i kapitalizam, partija pa stranke, samo su neke od tema s kojima će vas ovaj šarmantni par nasmijati do suza u ulogama Đurđe i Franka kroz svoje duhovite dijaloge na čakavskom dijalektu.

Teatar Luda kuća iz Zagreba stiže na scenu HKD – a na Sušaku u petak 28. Siječnja 2022. godine s predstavom “Potpuni stranci”. S početkom u 19 i 30 sati publika će imati priliku uživati u adaptaciji jednog  od najuspješnijih i najgledanijih talijanskih filmova ikad – “Perfetti sconosciuti”. U ovoj urnebesnoj predstavi sedmero dugogodišnjih prijatelja nalaze se kako bi uživali u rijetkoj pomrčini mjeseca uz jelo, piće i druženje kad odluče igrati neobičnu igru u kojoj među sobom dijele sve svoje pozive, poruke i e-mailove.  Režiju i adaptaciju teksta predstave, čiji je sam uvod garancija dobrog provoda, potpisuje Rene Bitorajac koji će dijeliti pozornicu s Katarinom Baban, Petrom Dugandžić, Ivanom Đuričićem, Juditom Franković Brdar, Mladenom Kovačićem i Deanom Krivačićem.

Rijeka smijeha očekuje nas i u petak 18. Veljače 2022. u 19 i 30 sati kad će Dani smijeha u karnevalu ugostiti hrvatsku premijeru beogradske predstave “Idealna polovina”, priču o potrazi za ljubavlju, idealnim prilikama i partnerima. Četvero ljudi, koji u želji da pronađu sebe, svatko u svojem životnom dobu, upadaju u neočekivane situacije iz kojih se moraju “čupati” kako znaju i umiju, iskazuju svoje karaktere, stavove, želje, dileme i strahove. Duhovita, pametna i pitka komedija svakako nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a na pitanja postoji li uopće “idealni” ili “idealna” na sceni odgovoraju Milan Kalinić, Olga Odanović ili Zeneida Dadakin , Vučić Perović i Anastasia Mandić, pod režijskom palicom Nikole Zavišića.

Dani smijeha u karnevalu godinama riječkoj publici predstavljaju briljantne kazališne komedije te su svojim humorističnim pristupom surovoj svakodnevici postali sastavnim dijelom programa Riječkog karnevala, najpoznatijeg “nasmijanog kritičara društva”.

Ulaznice za predstave mogu se kupiti u pretprodaji na www.mojekarte.hr, na prodajnim mjestima u Rijeci, Dallas Recordsu i Foto Reviji te u Matuljima, New Sound d.o.o.

Za ulazak u dvoranu potrebne su važeće Covid potvrde te je obavezno korištenje zaštitnih maski za lice.

Nastavite čitati

Najnovije objave

Skip to content